yuk!

Är det någon mer än jag som blir rent ut sagt äcklad när man ser på "ensam mamma söker"?!
Den där lilla blonda saken retar kräkreflexen som bara den och hade hon varit min mamma hade jag helt ärligt villigt adopteras bort även i vuxen ålder!

helgen som gått

Nu är det söndagkväll igen och snart sängdags för fröken H. Det har gått i ett men jag älskat varenda sekund av den. I fredags fick jag finfrämmande av Robin och en stund senare trillade även Frasse och Ahlin. Jag och grabbarna grus :) Människan på andra sidan väggen tittade också in och Helena stressade in en sväng efter jobbet. Utgång på platens med grabbarna fungerade finfint!

På lördagsmorgonen bakade jag scones och bjöd min nattgäst på frukost, tanneforspojkarna trillade också in efter en stund.

Stressade sedfan hem till Motala för att lämna bort min älskade Pärla och hämta hem min nya vän Valle. Han gick fint han :)

Lördags kväll spenderades framför tv tillsammans med Lisa som föder fermton barn om dagen och sedan säljer dem.

Dagen har spenderats med näsan i böckerna.


Nya tider

Precis hemkommen från en liten promenix kring träsket (även kallad tinnerbäcken) inser jag att jag börjar bli gammal. Denna uppenbarelse kom till mig då jag passerade förbi några barn med föräldrar som matade änderna.
På min tid när man gjorde sådant tog man med sig gamla limpor, frallor och ibland lyxa man till det med ett mariekex eller två. Naiv som jag varit trodder jag att så såg det även ut idag men inte heller där har utvecklingen kring matvanor stått still. Nej, nej även dem måste snart börja tänka på träning om de ska forsätta med sina nya kost som jag upptäckte bestod av både ostbågar och kalaspuffar. 


Dagens lärdom!

Även gräsänder har sina problem.


5 fobier

Jag har kommit på att jag skaffat mig en dålig ovana att skaffa små nya fobier nu och då. Sen tidigare gillar jag ju inte små utrymmen, spindlar och höjder men nu har jag upptäckt fem nytillkomna

1. smutsiga handfat - så äckligt så jag kräks

2. räcket i rulltrappor - förstår ni hur mycket svininflunsa det finns där

3. omålade tånaglar i skor med öppen tå - UGH!

4. svarttaxichaufförer - tack helena!

5. Kill/herr/mans/gubbfötter - bör för allas trevnad hållas instängda i ett par strumpor

bloggtorka

Mm, riktigt dålig är jag på uppdateringar här men så mycket nytt som händer ju. Storgrupper, basgrupper, förbättringsprojekt, seminarium, fältstudie och till råga på det ska jag lyckas leva mitt egna "vanliga" liv som dotter, syster, vän, faddermor, barnbarn, anställd, granne och allmänt allt i allo. Ni förstår kanske att bloggen hamnar lite i skymmundan.

Update: Jag har alltså hamnat i en basgrupp vid namn 2C. Där ska jag lära massa tillsammans med en grupp trevliga människor under hela HEL-kursen. PBL är aningens rörigt och allt som händer utöver våra små basgruppsdejter gör att jag har händerna ganska fulla. Som bollplank använder jag dock min underbara lkpgklick (Tilde räknas givetvis in där även om hon är mjölbybo).

I övrigt rullar livet på trots att jag kanske inte riktigt hinner med. Världens bästa Mich lämnade Jepsenlivet bakom sig i onsdags och är numera en stolt medlem av klanen Engström. Lillkillen döptes och jag blev faddermor, passade även på att högläsa ur en av Guds böcker och skaffade mig på så sätt en VIP-plats i himlen. Brröllopet var sagolikt, mams storgrät men tro mig det hindrade henne inte från att försöka tussa ihop mig med någon.

Helgen gick i lugnhetens tecken. Jag var hemma och plugga, jag var hemma och baka, jag var hemma och städa, och umgicks lite med människan på andra sidan väggen. Behöver man något mer än Ekkällan?!

Nu vankas ny vecka med nya grejer åter igen. Det blir lägenhetsvisning, basgruppsdejter, tvättning, tjejkväll, seminarium, promenixer och kanske finfrämmande på fredag!




andas i kvadrat

lite mycket att ta in just nu
massa ny infomation och nya människor
kan lätt bli lite stressande 
dock inte för mig, jag andas i kvadrat!


jag blev ett C!

Ja, eller närmare bestämt är min nya grupptillhörighet 2C. Där kommer jag stolt representer arbetsterpeuterna och sprida kunskap om detta nobla yrke. Med min grupp har jag också två blivande läkare, en sjukgymnast studen, tre syrror(ja, om tre år) och en biomedicinsk analytiker (student likaså). Vi utgör alltså basgrupp 2C!

Lyckas jag nu bara byta bort min biblioteksvisning så är den här veckan helt perfekt och jag känner mig så nöjd :)


livet springer förbi

Var ett tag sen man diktade in några rader här men vad att gör när livet går så snabbt så det inte finns tid för detta. Mitt ny liv som pluggis har ju tagit fart på allvar denna vecka och det har märks, tidigiga mornar och långa dagar men kul är det!

I morgon börjar HEL och jag slipper campusbussen i sju veckor och jag kan bara säga, JAG ÄLSKAR´T!