dag 1 - presentera mig själv

Hanna Margareta Axén såg dagens ljus en lördagseftermiddag sent i mars 1985.  Mamma och jag hoppas även pappa blev glad när det fick en liten tjeja, medan bror blev grymt besviken då han hade stora planer för sin lillebror August som borde kommit istället för mig.

Mina första två år spenderade jag med familjen i ett blått hus i Brinken tills mams och paps bestämde sig att det var dags att flytta. Vi packade ihop våra saker och flyttade...ett kvarter bort. I det nya röda huset på götgatan blev vi sedan kvar.

Mina nio skolår spenderades på Södra skolan där jag var en ganska duktig elev. På högstadiet var jag så engagerad att jag blev elevrådsordförande, doock var jag varken aktiv eller särskilt engagerad i det hela utan det var bara ganska schysst med lite makt, tillgång till ett eget rum och en anledning att slippa jobbiga lektioner när styrelsemötet råkade ploppa upp lämpligt och krocka med dessa lektioner. 2001 sa jag tack och hej till södra, gick vidare i livet med hyffsade betyg och ett skötsamt beteende.

Gymnasieåren spenderade jag i den vilda ekonomiklassen på platen skolan. Mitt skötsamma jag försvann på sommarlovet mellan nian och ettan och helt plötsligt var jag en partyprinsessa som stökade var och varannan helg. Åren var extremt roliga och jag hittade några av mina favoritmänniskor under dessa år.

Efter studenten följde några tunga men på många sätt betydelsefulla år för mig.

Hösten 2008 fick den tunga tiden äntligen ett slut då jag gick och blev med jobb i linköping, träffade en kärlek och fick bostad i storstan. Tiden därefter har rullat på, jobbet har jag kvar även om jag sedan förra hösten pluggar på heltid för att nå min mål att bli arbetsterapeut. Kärleken bestod inte, men har funnit ny som även den tog slut. Har dock än inte gett upp hoppet och just för tillfället är jag bra nöjd med mitt liv här i lugna, underbara ekkällan.

30 dagar om mig

Lite torka här så då tänkte jag apa efter några andra och bjuda på trettio dagar om mig.

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

hipp hipp

Jag kommer få världens bästa granne i januari.
Behöver jag säga lycka?!

fredag/friday/viernes/vendredi/perjantai

Thank God it's friday!

Idag är lilla fröken H ledig från praktiken men ingen rast och ingen ro för det. Världens bästa kontorskneg står på schemat för henne idag istället. Fredagar är underbara att jobba på kontoret då fredagskänslan aldrig glömmer att dyka upp, kanske beror det på att vi får lyxfrukost och kanske beror det på det fantastiska fruarna som jobbar där. Just den här fredagen och den kommande tre fredagarna kommer vara extra speciella och om möjligt på känslan vara ännu mer på topp då adventsfrulle väntar. Glögg, vörtbröd och massa annat gott väntar!Ett ord man kan uttrycka det hela med är LYX!


Hej mitt vinterland!

Så här såg det ut utanför mitt fönster i morse. Knappast mitt vinterland, om jag fick bestämma så skulle solen skina, tempraturen ligga på 28 grader och fåglarna skulle kvittra. Jag vill ha snö en dag och endast en dag på året, julafton!


en busschaufför....

...en busschaufför det är en man med kasst humör!

Att kollektivt dela ut lyckopiller till alla busschaufförer vid den här tiden på året kanske inte vore en sådan dum idé trots allt. Ett litet tips till Östgötatrafiken från mig, ni får det helt gratis!

när du minst anar det.

- Ja, det får väl bli när jag sover eller pumpar på gymmet då.

Anonym tös som nästan
alltid är redo för kärleken.

fröken ambassadörska

That's me!
I fredags efter plugget satte jag mig på tåget mot älvsjö. Där väntade ett tokfint hotellrum på mig, och två dagars jobb på Sacomässan för universitets räkning. Torsdag och fredag stod jag alltså i LIU's monter tillsammans med mina ambassadörsvänner och servade gymnasieelver med svar på alla tänkbara frågor gällande universitetslivet.

Exempel på lite oväntade frågor som dök upp men som man ändå fick lov att svara på var;

- Hur blir jag obducent?

- Jag vill jobba på kontor, vad ska jag läsa då?

- Jag vill bli frisör/sminkös, vad är det för utbildning på LIU som kan erbjuda den utbildningen?

- Om du tittar på mig, vilken utbildning tror du då skulle passa mig?

- Alltså, ligger Linköping norr eller söder om Stockholm?

- Killen på er programkatalog är han singel eller?


Avslutningsvis kan jag bara säga att jag är ruggigt nöjd med mitt nya extrakneg, hotellboende, resor betalda, schyssta medarbetare, mat och schysst lön. Jag har då inget att klaga på!


Mitt fina rum för ett par dygn.

älskade, älskade ni.

Lite cheesy jag vet men jag måste säga det...

Jag har världens underbaraste päron!
Vilken röta jag hade i föräldralotteriet.
Älskade, älskade ni, tack!


frostbitna tak

I bland måste jag bara ställa mig frågan, hur tänkte jag där?!
Jag var nog blank, jag hoppas jag var blank.

i make a grown man cry

- oh, yes I do.

once again

slant kniven och jag skar mig. Kan tänkas vara så att jag är ekkällans klantigaste människa och många plåster förbrukas i fröken axéns lya men som morfar alltid sa; det som inte dödar, det härdar! Och satans vad härdad jag måste vara vid det här laget.

Fredag igen och jag sitter hemma i källan och har precis avnjutit min  tredje kopp kaffe. Plugg står på schemat, men jag får vara hemma :) Glider fortfarande omkring mina raggisar, alldeles för stora mjukisar och sumoknuten på huvudet och bara njuter. En fredag utan måsten bör inte underskattas utan jag njuter till fullo!


u m e å

Jag for till umeå och mötte min lilla Tjällmo och kylan.
Letade efter lugnet men fann det ej.
Kylan bestämde sig för att följa med hem,
jag som hade hoppats att det var Tjällmo som skulle göra det.

Inte riktigt som jag tänkte mig, men nöjd ändå.






min vecka

plugg. plugg, sova. plugg. äta. plugg. plugg. plugg. äta. plugg. plugg. plugg. plugg. äta. plugg. sova. plugg. äta. plugg. plugg. plugg. plugg.plugg. äta. plugga. plugga. jobba. äta. sova. tenta. packa. UME[Å]

irrvarv

Lite som så känns mitt liv just nu och faktiskt är det då jag trivs som aldra bäst! Det är tentavecka, jag jobbar med mina numera tre(!) olika jobb, försöker umgås med nära och kära och däremellan andas stötvis.

Tänk så annorlunda allt hade kunnat se ut men nu är det bara bara perfekt!