Helt alena på söders höjder

Ensam hela helgen! Helt fucking underbart!!! Underskatta aldrig egen-tid och framför allt inte egen-tiden du själv rår över. 

Har varit ofrivillig fånge i hemmet så gott som hela våren nu men snart är det dags för muck! Akta då gott folk för jag har lite att ta igen!

Gårdagen är historia, morgondagen ett mysterium och dagen är upplevelsen.

behöver inte säga mycke mer...

130306-13



en dag närmare friheten

och så har torsdagen gått och jag ska slippa uppleva fler torsdagar som denna....


Min torsdag;

* Alltid lika härligt att bli väckt av telefonen

* Städning

* Bror duktig (blivande sörmlänning?!)

* Flytt

* Mams& paps 27år!

* Slappt

Jobbigt att behöva vara tyst

130306-12

Något jag så gärna vill berätta, dela med mig av. Det är något som jag är så glad över och bara vill skrika ut, men får bita mig i tungan och vänta ett tag till. Ni ska få veta i sinom tid.

det är sommar och jag saknar...

130306-11130306-10130306-9130306-8130306-7130306-6

dit ska jag, kanske snart

130306-5

Vissa drömmer om långa solstränder, andra oändliga shoppingstråk. Några vill till ett rosa torp på landet och somliga till ett litet studentrum i Umeå. Jag vet de som längtar till en lya på 42kvm i Ryd, Linköping, ja till och med de som mer än något annat ser fram emot att få åka till Sverigers sista vildmark och bara vara. Min dröm, längtan och önskan kanske verkar banal i jämförelse, men det finns inget ställe jag hellre skulle vara på just  nu än länsjukhuset Ryhov.

ohjälpligt oförstående

jag säger samma sak om och om igen men ändå tycks det inte gå in. hur ska jag få er att förstå? hur ska jag få er att lyssna? det är ingen förkylning eller lite magont jag haft. jag har varit och är fortfarande dålig, riktigt dålig.

jag är är inte som er andra.

spännande...

fick veta något roligt idag. Något som gör att allt känns lite mer verkligt men blev aningens nervös också.  Aja, ingen idé att oroa sig ändå antar jag.....


DAG 10

Hemsk natt. Otroligt ont och fick knappt någon blund i ögonen. Känns bara så hopplöst allting. Varför kan de inte flyta på smidigt?

Klev upp och gjorde matsäck åt bror, duscha, klädde på mig och drack kaffe och sedan var de dags att styra kosan mot GBG, närmare bestämt Mölnlycke. För att få min pissiga måndag att gå hade jag lovat bror att vara resesällskap då han skulle på interjuv. Kändes dock som ett kasst löfte jag gett då varenda liten biten av min kropp värkte när jag satte mig i bilen.

Nedresan gick skaplig och rätt som det var körde vi in i Mölnlycke. Bror försvann på interjuv och jag satt nästan två timmar i bilen och väntade. Väntandet hade varit helt okej om de inte varit för den satanska värken.

Viktigast var iaf att det gick bra för honom och det verkade de ha gjort. Vi påbörjade resan hemåt och jag mådde inte alls bra.

Så vad händer imorn, måste skiten bort?

Dagens hiss: Johans interjuv

Dagens diss: sömnbrist

Och så har ännu en dag gått och nio (+ 7) återstår...


DAG 11

Tack mams! Jag har faktiskt sovit inatt och var, utvilad kanske inte är rätt ord men hade iaf nya krafter när jag vakna. Efter lite kaffe skulle jag ta en dusch när jag till min stora skräck upptäckte ngt hemskt och otäckt på mitt ben. Jag frös av skräck. Där satt den, fästingen! Mamma fick bort den men nu är jag smått hysterisk och tror att jag har varenda livshotande sjukdom som finns. Vissa här hemma menar mer att det är hypokondri jag lider av.

Vi hade inga direkta planer för dagen men hade inte tänkt slösa bort en sällskaps dag på att gå hemma och dra. Så vi bestämde oss för att dra in till IKANO. Det var ju inte lönehelg och junimånad så hur mycke folk kunde det vara? Massor, mängder, smockat fullt? Japp, så var det! Rullatortanterna hade samlats, nyblivna tonåringarna var där för att spendera sitt barnbidrag och givetvis barnvagnsmaffian. Det var näst intill hopplöst att ta sig fram på kryckor men trots det lyckades jag. Träffade en kär gammal vän också, otäckt hur länge sen det var sen sist. Får se till att träffas i sommar. Måste bara säga hur sjukt snygg han var också.

Hemma igen har inte mycke blivit gjort. Oroat mig för knät då det börjat svullna och bli ömt vid ett stag. Bara vänta och se antar jag men det får inte vara något mer nu. Det får bara inte!

Dagens hiss: -

Dagens diss: svullnaden, fästingen, ischasen m.m.

Och så har ännu en dag gått och 10 (+7) återstår...

HJÄLP!

Hur har detta skett?! Varför jag jag. Jag har ju knappt varit utanför dörren. Otäcka blodsugande varelse. Jag har blivit biten, av en FÄSTING!

DAG 12

Satan! Hur ska jag orka?! Ryggen plågar mig, sover knappt inget på nätterna och det finns inget att göra åt. Kan inte ta något för det och inte få någon behandling. Det är synd om mig och bara mig!

Mamma och jag palla oss ner på stan imorse. Ja, jag vet att det inte var världens bästa dag för en shoppingtur men jag var tvungen att köpa resväskan. Hitta en fin plånbok och en skön tunnika med så det var definitivt värt att trängas med alla cykelidioter.

För tro mig, idioter är de! Jag menar hur fan kan man frivilligt, ja till och med betala för att skava på en jävla sadel i trettio mil?! Må skit innan, under och efter? Är man destruktiv då eller vad?!

Fått lite besök av hyttringefolk idag med, alldeles för sällan man träfar dem nu för tiden. Bandidos Britta och Rune, hellyeah!

Ser ut att lösa sig med Kalmar föresten, allt tack vare min underbara mums. Tror inte folk kan förstå vilken fantastisk mamma jag har!

Dagens hiss: min nya fina plånbok

Dagens diss: svullet knä

Och så har ännu en dag gått och 11 (+7) återstår...

DAG 13

Hell yeah, (som någon skulle sagt) jag klara det. Två dygn sedan nu och visst jag har ont men inte så överjävligt som jag hade väntat mig.

Jag och Emma har vart i linkan och drömt oss bort lite idag. Var inte många affärer vi gick in (jag hoppa) utan att en kommentar liknande "ohh, den vill ja ha i lägenheten" kläcktes. Vi längtar bort kan man lugnt konstatera.

Hitta iaf en söt tischa i en av mina godkända sommarfärger och till på köpet rea idag. Lite annat smått och gott blev de också men framförallt en mysig dag med en kär vän.

Hann inte vara hemma länge fören det var dags att sticka igen. Whatstone stod som mål och mams och paps inhandla andra matbordet för veckan. Shit det gäller att ligga i alltså.

Dagens hiss: No more of those

Dagens diss: ajaj, min rygg!

Och så har ännu en dag gått och 12 (+7) återstår...


DAG 14

Orkar inte skriva mycket om dagen. Är mörbultat och sjukt trött. Paps och jag har iaf varit och checkat in Kalmar. Mysig stad, där vill jag bo.

Dagens hiss: kalmar

Dagens diss: mitt lokalsinne

Och så har ännu en dag gått och 13 (+7) återstår...

DAG 15

Tro det eller ej men sov skapligt länge idag och var faktiskt riktig utvilad när jag vakna. Det hindra mig för den delen inte från att ta en slappismorgon. Alltså, detta bådar one gott för livet efter detta....jag kommer ta evigheter på mig att göra minsta lilla grej för jag har verkligen blivit duktig på att söla! Skärpning kanske?

Tog tag i mig själv idag och ringde någon det var alldeles för längesen jag, nämligen ÄNGELN! Vi prata länge och om det mesta. Satte en precis defination på uttrycket "walk of shame", för klänginga pojkar, flytt, ensamhet m.m. Efter att ha lagt på luren så slog det mig som en lavett i nyktert tillstånd, fan vad jag saknar henne. Så galet kul vi haft. Aja snart börjas det igen.

Jag och bror fick i uppgift av våra kära päron att åka till Linkan idag och hämta ett nytt köksbord som våra kära mor bestämt sig för. Koppla på släpan och hoppa in i senicen och drog iväg. En liten(!) lunch på Ikano hann vi med innan vi packa på kärran och vände hemåt igen. Fy satan vad jag hatar omonterade möbler, blev en lagom rolig kväll hos oss kan jag säga och givetvis saknades något.

Jag och den pålitlige Gusten har också avancerat i vårat plannerande av Tysklandresa. Datumet är så gott som spikat och vi tycks funnit ett lämpligt fordon(peppar, peppar ta i trä!)

En helt klart okej dag och har vissa förväntningar på morgondagen.

Dagens hiss:  maxlastvikt 1120kg är bra!

Dagens diss: omonterade möbler

Och så har ännu en dag gått och 14 (+ 7) gått...

DAG 16

Fy saan vilken helvetesdag jag haft rent ut sagt. Gick upp strax efter kl. sex....gav upp då efter försökt bra länge att somna utan större lycka. Alla som känner mig vet att jag har svårt att bara slappa då, så jag bjöd både far och mor på lite "lyxfrulle" innan de begav sig till jobbet. Jaha, vad skulle jag göra av resten av dagen då?!

Ringde och fick det glädjande beskedet att operation är inplanerad den fjärde juli om röntgen är är bra. Tre veckor kvar. De flesta och även ni skulle nog säga " ja, men då är det ju snart" men ju längre tiden går desto längre känns varje dag. Plötsligt infann sig en slags desperation och tårarna ville inte sluta rinna. Allt kändes/känns så hopplöst. Hur ska jag få dagarna att gå i tre veckor till?! Har tröttnat på att läsa / titta tv / städa / plocka / sortera / pyssla / sova / sola / chatta. Jag vill inte vara den starka längre!

Tårarna har fortsatt rinna dagen igenom med några undantag. Trevlig lunch med paps och en tur till Vadstena med mums. Nu rinner de dock igen....

Dagens hiss: 4juli

Dagens diss: tårarna

Och så har ännu en dag gått och 15 återstår

DAG 17

VARMT! Kan verkligen inte sova, ligger och vrider mig i sängen hela natten och försöker finna ro men vart f*n har den gömmt sig?!  Väcker halva huset när jag inte kan sova och blir världens suraste när jag går upp. Kanske inte är världens lämligaste tillfälle att dra ner på värkisarna men jag gillar utmaningar.

Inte gjort mycke alls idag faktiskt, inte tittat på tv, inte träffat ngt folk och int pysslat. Orken är som bortblåst. Jävla sol, gå och gömm dig! Aja, är iaf inte sådär ilsket röd längre och det är ju alltid skönt.

Bror och jag tog en trip och hämta lite kläder som jag hade beställt. Han fick sin E-tuna present även om den kom lite sent.

Nu ikväll har jag försökt klaffa ett datum för vår Tysklandstrip, inte det lättaste vill jag lova. 5-6 kalendrar att plannera efter...ujuj. Ni berörda, hur låter 20-22 juli?

Dagens hiss: fina, nya, billiga kläder

Dagens diss: äckelvärmen

Och så har ännu en dag gått och 16 återstår...

DAG 18

Vaknade ganska utvilad idag, detta till trots värmen. Vet hur det kom sig men har faktiskt sovit gott. Ganska glad när jag vakna också, skulle ju träffa min älskade syster...evigheter sen ju!

Pallra mig upp och blev ännu gladare då jag såg att det var lite molnigt. Ja, jag vet att många blir sura för jag vill ha dåligt väder, men vart är er empati gott folk?! Fatta min sits. Aja, ni behöver inte sura för ganska snart skingrades minsta lilla moln och det vart sådär klibbigt igen, USCH!

Vid tolvhugget hördes en V8 rejält utanför huset, syseryster var här och plocka upp mig. Gissa vad? Hon har köpt hus och till på köpet på landet. Good gusch, hade ngn sagt det för fyra år sedan hade jag bara garvat men så ser verkligheten ut. Nu är det bara knodd som väntar och då blir man förhoppningsvis Gudmorsa, inte helt fel. Tog en sväng ut i varamon med och åt glass men vår aptit blev förstörd av en extremt för liten bikini, OSMAKLIGT!

Hemma på gatan igen hade farbror dykt upp. Trevligt att träffa släkten då och då....Lär väl inte bli alltför ofta framöver.

Dagens hiss: min fina syster

Dagens diss: cyklister utan trafikvett

Och så har ännu en dag gått och 17 återstår...

Jag längtar efter....

- att få bort allt skrot! Både kropp och sinne lär bli lättare.

- att vina på terassen med Titti-pärlan

- roadtrip till Kalmar

- tysklandsresa med Nena och grabbarna Grus

- grillfest 21/7 (se till att dyka upp!)

- skottland med mums

- att flytta till Kalmar

DAG 19

Värmen fortsätter liksom den extremt dåliga sömnen. Varmt, hett, klibbigt och allmänt jobbigt är några ord som kan beskriva natten. Det enda som var skönt när den ännu varmare morgonen kom var at jag hade jordgubbar som väntade till frukost. Underbart! Kliver upp ur sängen gör iordning min tallrik med svenska jordgubbar och ska sätta på kaffet men upptäcker till min förskräckelse att vi inte har något! What the hell!!! Hur kan detta ske?! Kan en dag omöjligt börja sämre?

Sprang (läs hoppade) en sväng med mummy på stan också. Sjukt mycke folk och ändå är de bara tjejvättern, tänker helt klart inte ge mig ner till stan nästa helg. Inte en chans! Aja, fick iaf med mig en schysst top hem.

Eftermiddagen och kvällen har varit varm, oj så varm. Vet att man inte ska klaga men detta är inte idealiskt  väder för mig just nu. Kunde väl få vara lite kyligare på nätterna åtminstone?

Dagens hiss: finfn top

Dagens diss: avsaknaden av kaffe

Och så har ännu en dag gått och 18 återstår...

DAG 20

Varför kan det inte vara varmt på dagarna och svalt på nätterna. Där missa Gud något i hans annars så perfekta skapelse. Skulle faktiskt inte upp fören klockan åtta men efter att bara slumrat mig igenom natten gick jag upp vid sex o drack kaffe. Satt och läste lite och njöt av tystnaden men rätt som det var var klockan slagen för action. Mera kaffe, dusch och solskydd. Sedan satte vi oss i bilen för ett par timmars biltur.

Ett år sedan idag och allt har gått otäckt snabbt. Saknar dig så det värker i hjärtat men åtminstone har inte du ont mer. De är så vi finner tröstoch förståelse, ni har det fint nu och det är allt som räknas. Blir lika förvånad var gång jag hälsar på vilken ro som infinner sig i mig. Som om resten av världen upphör finnas den stund vi är hos er.

Stannade och luncha på vägen hem men annars spenderades stora delar av eftermiddagen i bilen. Kom hem till lugna gatan. Där låg två brev och väntade på mig. Ett från Kalmar, öppet hus 21/7 och massa annan information. Vilken känsla, läste broschyrerna från pärm till pärm och drömde mig bort. Det andra brevet var något mer av en gåta, hur tänker du nu dr. Toss?

Kvällen är än så länge hemsk då bilturen tagit ut  sin rätt i form att extremt ryggvärk. Tårarna är nära så jag tror jag ska försöka sova nu och hoppas på en bättre dag imorn.

Dagens hiss: svenska jordgubbar

Dagens diss: ryggvärk

Och så har ännu en dag gått och 19 återstår...

DAG 21

Så kom då torsdagen. Första dagen på länge utan några som helst planer. Riktigt skönt faktiskt med tanke på att jag hade och i halsen och brännan sved gött när jag vväcktes av solens strålar. Låg och morna mig bra länge innan jag hörde kaffet ropa på mig.

Pyssla med lite små grejer, suttit ute i solen och givetvis bättrat på kräftbrännan. Ja, mycke mer än så har det inte blivit för dagen.

Dagen hiss: pencilinet tycks fungera

Dagens diss: min hals

Och så har ännu en dag gått och 21 återstår...

DAG 22

Vakna tidigt i morse med. Sur och tvär, kändes som jag knappt sovit något alls. Vet inte riktigt vad som är fel men finner inte riktigt ro att sova. Börjar bli riktigt otålig och trött på den här skiten och ligger och tänker på allt jag missar och blir aningens stressad.

Tog en lugn förmiddag med lite bokläsning, tvtittande och kaffe. Inte alls dumt faktiskt. Ganska trevlig nationaldag. Aja, det skulle tydligen vara marknad i Medevi så mums och jag tänkte titta upp en sväng och slösa bort några timmar. Haha, haha marknad! Den var det pinsammaste och sorgligaste jag sett till marknad. Var väl där kanske en fyrtio minuter(då inräknat med fikan på 30 min och det faktum att jag går på kryckor).

Hemma igen stoppa jag i mig lite käk och vila innan innan världens sötaste par (läs Titti och Robin) kom och plocka upp mig för att avnjuta ett lokalderby på Kamraternas. Ärkerivalen Boren stod för motståndet och publikskaran var skaplig. Hade innan matchen ingått ett vad med Robban gällande en påse godis beroende på vem som gick segrande ur derbyt. Ajaj, Robin det är inte lätt att var ung och naiv. Högmod går före fall. IFK - Boren 3-1. Dagen räddad.

Familjen + Ann samlades på alanen för grillning efter match. Färskpotatis och flintastek, kan det bli mer nationaldagsfirande?!

Pågår för tillfället gör Sverige - Island. Ser ut som det kommer gå bra men återkommer med ett slutgiltigt resultat. Den fina Olof har iaf petat in en boll.

Måste komma med en varning för dagen! Alla ni därute som har problem med brännan. Ta det lugnt med fuskkrämerna. Man kan få en skum färg och då framför allt på fötterna. Avslöjar dock inga källor!

Dagens hiss: IFK:s storslagna seger!

Dagens diss: min kräfthud

Och så har ännu en dag gått och 21 återstår...

DAG 23

Ojoj, jag vaknade verkligen på fel sida. Frågan är om jag vakna ens, det gör man väl inte om man aldrig somnat... Hade stora sömnproblem, tyckte bara jag låg och vände mig natten lång. Steg upp långt innan klockan ringde och hällde i mig lite svart innan jag kunde börja göra mig iordning får dagens event.

Degens händelse; Lunch med Emma och Tess. Var en evighet sedan jag träffa Emma, så när fabiataxin dök upp sken jag upp som solen. Nja, var ju ganska blek iof i jämförelse med greklandspinglan. Tog plats i bilen och mer eller mindre överöstes med presenter. Det var böcker, olja, kryddor och et linne (ja, det var ju mitt men, men). Åkte ner till staden för att möta upp Tessan som kommit med buss som den utböling hon är. Lunchen avnöjts i solskenet på Terassen, Hugo's. Måste säga att där har de verkligen lyckats. Efter ha ätit oss mätta och belåtna gick vi ner till vattnet och satte oss för att fortsätta vår skvallersession.

Blev avsläppt av samma taxi som tidigare på lugna gatan och var så imponerad av det vackra vädret att jag beslöt mig för att gå ut och sätta mig i solen. Sagt och gjort där satt jag och njöt. Nu hade jag ju inte tänkt sitta så länge men bristen på sömn från natten gjorde att jag somna i solen. Ja, jag vet...mindre smart drag och ser numera ut som en nykokt kräfta.

Mams och paps dök upp framåt kvällkvisten och jag fick nytt pencilin, IGEN! Känns som livet aldrig slutar jävlas med mig.  Aja, dagen har passerat förbi ganska snabbt och hoppas på att morgondagen också gör det.

Dagen hiss: emmas presenter

Dagen diss: den alltför starka solen

Och så har ännu en dag gått och 22 återstår...

DAG 24

Ojoj, idag har det varit full fart nonstop och hallelulja för det! Vaknade senare än vanligt och då var det bara att sätta igång. Hade så fullt upp att jag ine ens hann se den pisama såpan och det är jag väldigt tacksam för. Längesen jag var så uppbokad.

Lagade lunch åt paps, baka kaka åt mummy och gjorde iordning mig själv. Kanske inte låter så jättemycke för den ovetande men är du justerad så tar det sin lilla tid, tro mig! Klockan sprang iväg och oops så var den halv tre och taxin kom och hämta mig. Mot linköping!

Var jättefint på mummys nya jobb och alla uppskatta mitt bak. Tack, tack (ja, jag ska ha i tankearna att bli konditor). Kom till slut därifrån och styrde automobilen mot Tornby. Köpte lite smått och gått och hitta ett par sommarskor som passar för tillfället. Middagen avnöjts på IKEA, jo jag vet men, men vad gör man?

Dagens hiss: nya sommarskor!

Dagens diss: benet skummar.

Och så har ännu en dag gått och 23 återstår...


DAG 25

Så har junis första söndag passerat och tack och lov för det! Vaknade i morse med lite förhoppningar om shopping i linköping men dessa grusades snabbt då det behövedes arbetas ner vid stugan och alla arbetsdugliga förpassades dit. Spenderade alltså förmiddagen på egen han, i sängen. Ganska skönt faktiskt, jag är ju trots allt en slappis till yrket numera.

När mums dök upp hemma tyckte hon vi skulle ut och fara lite så det blev lite affärer och sådant. Ganska trevligt förutom att jag har så grymt ont i axlarna av de där jävla kryckorna. Tär något idiotiskt på rygg, nacke och axlar. Längtar som satan till jag kan gå till kiropraktorn och få saker fixade.

Kvällen var lugn, kokade lite marmelad och titta på resor med mums. Skottland eller Grekland är frågan i dagsläget. Måste säga att Grekland väger lite tyngre just nu men inget är bestämt. Bör nämnas att jag börjat min jakt på minibuss med, går dock inte direkt framåt. Men jag försöker iaf och det är ju det viktigaste.

Imorn väntar lite äventyr så jag hoppas verkligen måndagen passerar snabbt. Tell me why, I don't like Mondays?

Dagens hiss: nya byxorna funka!

Dagens diss: förbannade marmelad

Så har ännu en dag gått och 24 återstår...

DAG 26

Varför kan aldrig människor sova när de kan och får? Det slår ta mig fan aldrig fel. Alltid är det någon som vaknar i vårat hus när det är sovmorgon och sätter igång med något projekt  som leder till att resten av skaran vaknar. Jättekul! Kom ju då upp tidigt och om inte det hade varit tillräckligt för att få mitt humör att nå botten så kunde jag heller inte få kaffe inom den närmsta timman, då mammas projekt för dagen var att kalka av kaffebryggaren. En dödsynd att göra tidigt en lördagmorgon.

Har varit ute och luftat lite idag, på kryckor till på köpet. Mams och jag tog nämligen pärlan ner på stan och shoppa lite. Kors i taket jag hitta en hel del faktiskt, dock inga pkux som funkar till min jumbosize fot men en hel del annat.

Hemma på gatan igen väntade besök som skulle se hur det var med lilla mig. Stor godispåse hade de med också (ajaj, att jag inte äter godis men mamma blev desto gladare) Efter lite kaffe var jag på topp igen och det känns verkligen som saker håller på att vända nu.

Sen var det dags. Peppar, peppar ta i trä...förhoppningsvis sista pencilinet intravinöst. Så underbart skönt och nå kan mina handryggar och armveck få chans att läka och jag behöver inte se ut som en sprutnarkoman (som någon så fint uttryckte det).

Lilla H fixa också käket för kvällen, lammfärsspett, hemmagjord coleslaw och grillad färskapotatis var helt okej och fick äntligen avnjuta en måltid på min favvoplats då solen äntligen sken.

Fotbollsdags! Vad ska man säga....Jag menar, syrran är ju danska så kan ju inte klanka alltför mycket men ganska oproffisionellt. För de första supporten kommer ju behöva livvakter en bra tid framöver, sen ska väl vakter eller något kunna ingripa. Sverige vann iaf och det lilla landet är fortfarande mindre än Sverige.

Dagens hiss: sista droppet

Dagens diss: inga schyssta pjux

Så har ännu en dag gått och 25 återstår...

DAG 27

Väcktes tidigt av en tjock katt som var hungrig. Somna om en stund men gav mig sedan upp och tog en dusch. Ja, jag erkänner. Jag tittade på "Days of our lives" och jag skyller mitt beroende starkt på Helena.

Var världens snällaste dotter och fixa lunch till paps. Måste ju hjälpa honom när jag lurat på han detta. Gör det bara för jag är rädd om honom och vill ha honom bra många år till. Keep on fighting!

Eftermiddagen spenderade jag på egen hand framför tv:n och växla mellan bokläsning och tvtittande.

Avnjutit god middagen med hela familjen ikväll och sitter nu och tittar på Talang 2007. Inte mycke roligt men, men.

Dagens hiss: prata med dig

Dagens diss: mitt humör

Så har ännu en dag gått och 26 återstår....