Sagt på vår resa.

Mycke alkohol, skratt och trötthet lockade till många grodor;

- Olika nyanser av sperma

- Aladdin och hans lampa

- Gråkukigt

- Jag skulle behöva lite vårdnadsbidrag

- Har ni sett sådana kvinnor som kastar upp tuttarna på ryggen?

- Vilken merit att ha gjort det i Finland

- Hälsningar från Anders och hans hund

- De lettfotade Tjolanta och Jullanta

Jag hatar att vänta!

Tack H1 för du följde med idag. Var guld värt. Hoppar nog gärna skrämmseltaktiken nästa gång, speciellt om det du skrämms med besannas.

Nu vet vi varför det inte är fest på tisdagar.

Kryssning på de sju haven.

Efter en alldeles för avslöjande och fnittrig resa in till resecentrum med bror placera sig jag och Ängeln i en kall busskur(läs: fyllecell) för att invänta resesällskap och buss till den kungliga huvudstaden. Som vanligt var vi två ute i god tid så det fanns tid för mycke tjatter och dumma idéer innan det var dags att kliva på bussen. Hur ful resväska kan man ha, åt vilket håll bär man rosa bandet, finns Marcus (läs: Malcus). Frågorna var många och vi blev lite smått oroliga när Gusten kom gående utan något sällskap.


                                                                                       

Bussen kom så småningom men ingen Marcus(läs: Malcus). Gustaf fortsatte att hävda att han faktiskt fanns på riktigt och döm över vår förvåning när han till slut dök upp. Vi lasta i vår väskor och entrade bussen. Lågt bak i bussen har man alltid roligast tänkte vi och gick nästan längst bak och placera oss på rad.

Resan upp till färjan vart minst sagt udda. En smått berusad (läs: stupfull) finne placerade sig framför H1 och mig och han höll hov större delar av resan. H1 blev lite lätt skrämd men vi överlevde, mycke tack vare lite cider och jäger som lenade strupen.

Väl uppe i sthlm bröt lite smått panik ut då Helena höll på att sprängas för blåsan var alldeles för full med alkohol. Vi mer eller mindre slet ut våra väskor ur bussen och rusa in på terminalen på jakt efter en ledig toalett. Kilometer långa köer till alla två toaletter och efter lite välkänd kissnödigdans i kön var några snälla att rädda H1 från att explodera och lät henne gå före, dagen var räddad!


Jag och mamma Helena gick och fixa biljetterna och sedan började en lång väntan. Tack och lov hitta Ängeln lite sittplatser så vi slapp stå oss  all väntetid. Dessvärre var de under en extremt störd lampa och mina fylleögon tog vid lite väl tidigt. Som kanske redan är känt är jag ingen större fan av att behöva vänta länga och mer än en gång kläckte jag kommentaren "Jag hatar att vänta". Tiden gick ändå relativt fort och allt kändes inte så grådolmigt (läs: gråkukigt).  

När kön började runna ut beslöt vi oss för att resa oss upp och göra ett tappert försök att ta oss ombord. Konstigt nog flöt allt på och vi böhövde inte ens visa väskorna i tullen utan kom på båten och hitta så gott som omedelbart våra hytter.

Efter en liten rundtur i våra hytter beslöt vi oss för att besöka taxfreen i väntan på maten. Där inhandlades lite ätbart (oliver såklart) och givetvis mer dryck. Bag-in-box is the shit! 

Hemma i hytten igen påbörjades förvandlingen. Dusching, smörjning, sminkning, störning från grannarna, plattning av hår och så en hel del förtäring av alkohol. Oj, vad klockan går när man har kul och vips var min tillfälliga sambo och jag färdiga och klockan närnma sig mat. Vi plocka upp våra grannar satte fart mot buffén (läs: buffen).



Vad kan sägas om buffén då, mat, mat,mat och dryck, dryck, dryck sammanfattar väl det mesta och vi njöt i fulla drag.

Dags för mellanfest och nu började det roliga på riktigt. Roliga avslöjanden jägershot, försvunnet snus och skovskav var en del av de som utmärkte vår hyttfest. Ruggigt sällskap som höll humöret på topp hela tiden.



Efter en del tjat från mitt och Marcus håll lyckades vi få med de de två andra. På pensionärshänget gjorde jag bort mig mer än rejält när jag både dans töntdans och bugga men what the fuck man lever bara en gång. Barnklubben funka med även om det var lite udda folk. Spring mellan hytter, dansgolv, spelmaskiner och andra hemliga ställen gjorde att mitt skovskav förvärrades ordentligt och jag var lite smånöjd när klubben stängde vid halv fyra och vi fick bege oss till hytten för lite efterfest.

Helena var dock borta under större delen av vår efterfest och jag skulle precis gå på H1-jakt när hon kom småspringande in i hytten och drog igen dörren efter sig. Tydligen hade min lilla lampa fått lite beundrare som behövdes skaka av. Vi hann med lite mer eferfest innan det var dags att nanna.

Var inte många timmar man fick sluta ögonen innan det var dags att gå upp och fräscha för att bege sig mot ännu en buffé, frukosten. Den gick verkligen inget vidare att äta, då både gårdagen och det faktum att vi var på en båt gjorde sig påmint. Först fick Ängeln springa från bordet och en stund senare var det min tur.

Tisdagshänget i hytten blev minst sagroande då Helena efter en powernap (yeah right, jag sov inte) fick ett lite stolleryck á la Börje och började halsa ur bag-in-boxen, hiva jäger och tracka stackars Gusten.

Sjukt mycket mer hände men vissa saker bör nog stanna på båten! Tack det vackra folket (läs: resesällskapet) för en underbar resa. Snart dags att börja planera nästa.

Kanske världens bästa måndag?!

image119


Borttappat

Min svarta mysbyxor har försvunnit. När de försvann var de nytvättade och lukta lite lätt persika av sköljmedlet.

Har du sett dessa byxor eller har upplysningar som kan leda till att de återfinns, snälla hör av er!

naughty girls och pilska pojks.

Lördagskvällen vart oväntad nog också ganska blöt men långt ifrån lika lyckad som fredagen. Tessa, H1 och jag skulle ha lite girls night out. Grundade hemma hos Tessa för att sedan bege oss mot harrys, riktigt tidigt.

På harrys var det ruggigt dött när vi kom men det hindra ju inte oss från att inta dansgolvet. Blev en hel del tokdans och lite dryck innan folket börja dyka upp. Konstig blandning på folk och jag tyckte inte riktigt att jag kände någon och många av de jag kände önskar jag att jag inte kände.

Vi blev under stora delar av kvällen förföljda av en äckelpeckel gubbe som såg ut som han hade rymt från hemmet. UGH! Helena och jag höll ständigt koll på Tessa, som med sin urringning locka till sig både det ena och andra.

Kvällen gick på låg växel och aldrig riktigt igång. Efter att Helena stod som vinnare av ännu ett vad och jag haft en riktigt far-son upplevelse så tyckte vi att det nog var dags att gå. Harrys var helt enkelt en STOR besvikelse denna kvällen.

Blev lite nattemat med H1 på Drottning. Där disskuterades både det ena och andra och lite nyheter och hemligheter vädrades. Tanken på en ny slags blogg väcktes. Ingen modeblogg, ingen reseblogg utan en mycket bättre blogg. En blogg där man kan recensera de erfarenheter man har. Vi får se om vi ska jobba vidare på den idéen.

Efterlysning: Ett kompisgäng med mest killar som gärna är läkare, jurister eller något annat välbetalt.


Släkten växer.

Så kom då fredagen ( läs:festdagen). Vi skulle gå emot att vårt förstånd och allt vi lärt oss och gå loss en fredagskväll i linkan. På schemat stod fest hos en vän till en vän och ev. utgång.

Tyvärr haverera min planering totalt på fredagen och jag var sen och enormt stressad när jag satte mig i bilen för att åka och hämta Helena. Grejen är den, att när jag är stressad drabbas jag så gott som alltid av mundiarré, så min stackars Ängeln fick inte en syl i vädret på vägen in till linkan då jag hade tusen och en saker att prata om. Måste nästan blödit i öronen på henne när vi var framme vid Västra vägen.

Sprang in hos vår vän, Drougge och hängde där någon timma innan det åter igen var dags att packa in oss i Pärlan och sätta fart mot station där vi skulle hämta Örebropinglan Tessa. Färden till station och vidare till vår natthärbärge på hässkovägen(?) var minst sagt intressant då Helena satt bakom ratten. Aja, vi kan väl dra slutsatsen att det inte alltid är så lätt att växla när man ska "sköta" resten av bilen samtidigt.

I Tannerfors inhandlades lite krubb på alania innan vi till sist lyckades parkera utanför Ahlins hus och stappla alla tre trappor upp och äntligen få börja förtära lite alkhol. Tanken var att vi skulle vidare till grannhuset på fest men efter lite tjaffs så flyttades festen dit vi var, vilket vi givetvis tyckte var förträffligt.


En efter en trilla folk in och rätt som det var lägenheen ganska full och musik, prat och dryck flödade. Humöret var på topp hos de flesta och Tessa belaägrade toan större delan av kvällen. Tur att inte värden vet vad som sysslades med där inne. H1 och jag träffa också en ny vän, eller kanske ska säga bekant. Johanna, underbar tjej som vi lyckades dra ner i fördärvet efter att ha förvandlat hennes vita kväll till en full av goda drinkar.

När folk började röra på sig förstod vi att det var dags att ringa efter taxi. Som de sanna partypinglor vi är går vi inte till stan. Här åks det taxi! Packa den relativt stora bilen full och åkte in mot staden. Intressanta samtal äge rum i taxin och jag vill inte ens fundera på vad chauffören tänkte om oss. Kjollös utekväll? Jag var förvirrad.

Som de småstadsbarn vi är var vi ganska lost och hängde på drevet som satte kurs mot Platens. Upskattat var det för det första att Tessa kom in som för kvällen hade sin lillasysters leg. Mer uppskattat var att det var gratis att gå in, vilket i förlängningen innebär en extra drink. Gratis är bäst!

Platens var över all förväntan och musiken var klockren. Vart kanske lite mycke där för mig ett tag och då är det ju så jävla fantastiskt att man har världens bästa/finaste/underbaraste/förstående vän i sin vapendragare H1 med sig. Efter lite frisk luft och ett allför pinsamt besök på BK så mådde jag ypperligt igen och vi fortsatte på dansgolvet.

På dansgolvet skedde en hel del intressanta grejer måste jag säga. Tävlingsinriktade Helena tyckte det kunde vara kul att krydda kvällen med ett vad, och jag är ju inte den som är den.

H1 & H2 fredagsvad;
Först att hångla blir bjuden av den andra på nattemat. Hånglet måste ske synligt för den mottävlande.

Ja, med tanke på sällskapet var ute med var jag väl dömd att torska men jag var henne hack i häl. Hon vann alltså med några minuter och jag fick ta rollen som förlorare.

Oj, vad klockan går när man har roligt. Hux flux var det dags att bege sig mot BK för den tidigare nämda nattmaten. Gick smidigt att få dne och när jag kom ut i nattluften hade resterande delar av sällskapet hittat en svarttaxi som tog oss till tannerfors där sovplatserna skulle fördelas.

Inne i värmen käkades det och dracks det en del innan det var dags att nanna. Ingen behövde sova på golvet vilket jag gläds åt då jag annars brukar få den lotten.

Vaknade på lördagsmorgonen och två pojks hade lämnat lyan utan att säga good bye. Ohyffsat säger jag! Blev lite bakishäng i Ahlins lya innan vi kände att våra arma magar var i behov av något annat än alkohol. Vi pälsa på oss och började vår jakt i Tannerfors efter något gott att äta.

Vi hitta inget, utan vänta istället i en evighet på en buss som till ett rånpris tog oss in till stan där vi lite upp lite kinakäk. Vissa av oss var i stort behov av friterad mat dagen efter. Blev ett väldigt intressant restaurangbesök innan vi gick tillbaka och satte oss i Pärlan för att åka hemåt.

Vi hämtade först vår vän, Gustaf. Vi skulle köra ut honom till mams & paps. Vi tänkte också hämta lite musikgrejer som den snälla familjen Drougge lånar ut till oss, festfixarna.

Resan dit fylldes av prat, prat och förlåt glömde jag säga prat? Denna gång var det mina öron som blödde och istället för att lyssna på innehållet av det som sades, la jag fokus på att leta grammatiska fel.

Till slut hitta vi fram till det underbara huset ute i ingenstans och efter lite omöblering i pärlan fick vi in allt vi skulle och påbörjade resan mot Motala.


Vad gjorde vi på vägen hem då? Jo, planerade lördagen utgång såklart.

Botten upp!






 


Min fredag.

Oh, yeah! Ikväll blir det visst linkan och en del galej. Underbart vad kul det ska bli och Hinken kanske skulle titta förbi med. Längesen jag träffa dem alla nu, fast riktigt alla är vi ju inte. En är ju i Ronneby och sysselsätter sig med yoga.

Runt fem ska jag iaf sätta mig i pärlan och åka och plocka up H1 och sen åbörjar vi vår färd mot fjärde storstadsregionen.


Lite frågetecken som måste klaras ut innan resan dock;

- Vilken outfit ska bli denna fredags outfit?
- Vad ska förtäras i dryckesväg?
- Sovplats?


gåta.

Jag är nog en av världens mest nyfikna personer. Tack och lov är jag oftast ganska duktig på at dölja min last och ta reda på saker i all helighet utan att andra får veta hur.

Något jag alltid gör p.g.a. min nyfikenhet är att acceptera folk på msn. Spelar ingen roll om jag inte har den blekaste om vem det kan vara, kanske någon trevlig om man har tur. Precis det gjorde jag idag men jag har ingen aningen om vem det är och det retar gallfeber på mig!

Vem är bevakningssoldat?


vilken överraskning

Så glag jag vart ( om du ej är östgöte läs; blev) när telefonen ringde och det stod "Emil" på displayen.  Emil min kära gamla klasskompis som kan få vem som helst att dra på mungiporna. Nu har dock utvandrat till den kungliga huvudstaden och man ser honom inte alltför ofta.

Emil är också min rumskompis från sjukan i sommras. Fatta att jag fick chocken när man läggs in och de upplyser en om att man ska få dela rum. Shit, tänker man då. Vad är det för halvgalen människa jag ska få dela rum med. Sängen rullas in i rummet och där ser man världens bästa Emil ligga och smila med ett "välkommen till mig". Sjukhusvistelser är sällan roliga men shit vad jag garva den gången. 

Äppeljuice någon? 

Onsdag.

Hell yeah! Så har snart onsdagen passarat också och jag kan knappt bli mycket gladare. En dag mindre till helgen och en dag mindre till måndag.

Hur dagen spenderats då? Nja, inga storslagna grejer att surra om precis men så är väl livet som sjukskriven. Varit och försökt dunka (läs: prata) vett med lite myndigheter, börjat fixa nya pjux och kors i taket, jag tog visst kortsvängen i skogen i dag med.

Vad har ni gjort av denna onsdag?

funderingar.

I bland tänker jag på hur underbart det skulle få vara att bara lämna sin kropp, sitt skal och få träda in i någon annans. Få vara mig men med någon annans förutsättnigar. Få leva ett bekymmersfritt liv.

Kanske är det dock så att alla har vi olika bekymmer men vi alla har dem. För vissa är problemet att ta sig ur sängen, andra vad de ska ha för skor och för några kanske vad de ska sysselsätta sig med.

Alla är vi oss själva närmast, eller?

Så stolt

Måste bara berätta att jag är precis hemkommen från en promenix i skogen. I'm back, så underbar det kändes att andas in skogens ljuva luft igen. Visserligen vart det bara kortisturen men det har ju sina förklaringar. Efter ungefär halva sträckan kändes det som jag ville lägga mig och gråta för foten värkte så. Tog istället ett djupt andetag och tänkte för mig själv, "det som inte dödar, härdar" och fortsatte min tur.

Jag tänkte bara berätta

- att nästa måndag vid den här tiden befinner jag mig på Cinderella på väg mot Mariehamn.



 

TOKLÄNGTAR!


(resenärerna; H1, Gustaf, H2 och Marcus)



image111

Frustrerad!

GAH! Måste bara få gnälla av mig lite å byråkrati-Sverige. Ingen vill a tag i något och allt ska gå igenom minst femtio instanser innan man ändå måste börja om processen igen. Jag blir så TRÖTT.

Vad ska jag nu shoppa för?


Dags för nya kamera...

Teknikens underbarn (läs: Hanna) har insett att hon måste införskaffa sig en ny kamera då hennes gamla blivit allför märkt av festeri och liknande. Ett stort roblem är dock att jag inte kan ett jota om några tekniska prylar.

Vet ni några bra är jag väldigt tacksam för tips.

kriterier;
 - Ganska liten
 - Så platt som möjligt
 - Rimligt pris
 - minst 5mpxl


Pyssel

Vissa pysslar med scrapbooking, andra gör sina egna smycken och så finns det de som dekorerar kondomfodral.

Saftey first!

jag har nog roligare som brunett.

I går var då dagen då världsbilden återställdes. Jag blev tack och lov åter igen brunett. Även om jag inte vart så mörk som jag hade velat så är blondinhanna som bortblåst och jag känner mig äntligen bekväm i håret.

Hur kunde då detta bättre firas än med lite galej(läs tokfest) på lördagskvällen. Sagt och gjort  och som den partypingla jag är styrde jag upp lite och fick ihop en härlig mix människor som förfesta lite hemma hos Titti. Förfest där är givetvis förpliktigat med singstar. Har jag inte klargjort det tidigare så HATAR jag det. Min sångröst har aldrig excisterat och jag har gett upp hoppet om att någonsin få någon. Med tillräckligt många drinkar innanför västan greppa jag iaf micken och ta mig fan, min första vinst kom! Så lycklig jag blev och vi fira med en shot.

Klockan gick, skratten flöda liksom alkoholen och rätt som det var satt vi i en taxi på väg inte till stan. Inte riktigt alla då Helena satte sig på cykeln och trampa på som en idiot så vi var faktiskt praktiskt taget i stan samtidigt. Fnittra oss förbi vakterna med varningar om att vi inte fick medföra oss mat in i lokalen.

Var ute med helt rätt gäng då det var mycke häng på schlagergolvet där jag hade sjukt roligt. Vi dansa till musiken tystna och efter det irra jag runt på stan ett bra tag innan jag ganska oansvarigt lämna min vänner och stack på efterfest med "främlingar". Kanske inte det bästa och mest ansvarsfulla att göra men, vad fan jag lever ju bara en gång. Vid femhugget var de dags att att leta reda på en taxi (inte lätt! i motala)  och åka hemåt. Trött och belåten somna jag sedan sött i min säng.

Gårdagens höjdpunkt måste varit att mina två favoritsessor äntligen träffades!


AKUT HJÄLP!

Okej, timmen är slagen för att erkänna sina brister. Mina är väl ganska tydliga och jag behöver därför akut hjälp med designen.

Snälla hjälp mig!


Drömmer mig bort

Sitter i Jajjas lilla lägenhet åter igen. Helt själv (bortsett från Oprah) och väntar på att hans förläsning ska vara klar så vi kan sätta oss i Pärlan och åka hemåt igen.

Mitt i all tristess sitter jag och planerar(hell yeah H1) lite för vad som komma skall. Ganska mycke roligt på G måste jag säga och kanske är den positiva godisskålen är ganska full (lol).

H2:s fantastiska schema framöver;



 --> Lördagen den 27/10 tar jag no Pärlan ner till Halmstad och går på lite födelsedagskalas.

--> Måndagen 29/10 hoppas H1, H2, Gurris och den sistnämdes vän, Marcus på en buss som tar oss till den kungliga huvudstaden där vi ska borda Cinderella. Över ett dygns njutning ( bussfest, fuck yeah!)

-->  Lördagen den 10/11, äntligen dags för HALLOWEENPARTY! Yes gott folk, bara för er att leta upp en snajsig kostym och dyka upp.



Givevis tillkommer en hel del planering (yeah, H1 & H2 love that). Sen ska det givetvis(!) bli en resa till Umeå och en till Oslo innan året nått sitt slut.


 


Fint slut på en ganska kasst år?







 


No comments

Jo, jag vet mycke väl att min blogg design är under all kritik men nu är jag iaf på g och då får ni ha lite överseende. It's as simple as that.

Som sagt inga pissiga kommentarer nu.

Solen skiner

Idag måste jag säga att allt faktiskt känns mycket bätte. Bror har fått kommit hem från sjukan, H1finns åter i stan kroppen känns bättre (även om ANders torterat mig på förmiddagen). Sen har jag fixat till en hel del annan skit som legat och skräpat. Summan av kardemumman, onsdag v.42 är helt klart bättre än tisdag v. 42!

Måste dock få beklaga mig lite granna. Ska upp ruggigt tidigt imorn, känns bara FÖR jävligt. Ska sätta mig i pärlan vid sexhugget och styra kosan mot Eskilsuna som den underbara syster jag är. Ibland känner jag bara att en guldmedalj skulle nog inte vara helt fel trots allt.

En annan lien gnällgrej är min stora brist på webbdesign och framför allt här på bloggen. Sitter och läser massa andra bloggar och även om vissa skriver helt kass så gör det inte så mycke eftersom de har snygg design. Man liksom sväljer skiten för det är en fröjd för ögat istället för hjärnan.

Ingen Grey's för min del ikväll. Surt sa räven.

svacka

Ja, det är precis vad jag är nere i nu. Inget känns särsklt givande eller lockande. Har inte riktigt varken lust eller ork att ta mig för med något och hade jag det vet jag ändå inte vad det skulle vara.

H1 kommer iaf hem idag och det är alltid givande att ha sin vapendragare i stan igen. Vi måste ju sätta igång på riktigt nu. Faktiskt inte så länge kvar. Mycket som ska hinnas med.

Sen är det ju bara knappt två veckor kvar tills vi ska iväg på vårat lilla kryssningsäventyr, kan nog komma till att bli riktigt intressant. Speciellt om vi lyckas med vår plan att smuggla finnar och bli rika på cupen.

Hoppas på lite roligare väder imorn så min kropp kan få chansen att må lite bättre.

Kanske blir E-tuna nästa vecka igen?


fucking shit

life is simply one nasty bitch!

varför måste alltid allt hända i min närhet?

Vad avslöja jag?

I går lyckades jag tjata till mig en liten drinkkväll med mina kära vänner. Det kanske var så där jäte sugna men efter lite löften om singstar och grymma drinkar så var the shit on!

Började ganska lugnt och det söta samboparet släppte loss rejält med mickarna. Kände mig lite kass då jag torska gång på gång på gång. Kalla på förstärkniblng och efter ett tag dök Macke upp och stämde in i skönsången. Kul hade vi och massa skvaller halvhemligheter och nyhetsstofft vädrades.

Efter att ha ringt taxi (Titti gav mig rätt nr efter ett par år) begav vi oss in mot stan. Pinglorna i taxi och grabbarna på hoj. På torget möttes vi upp igen och vi gick in och jag kunde fortsätta mitt korståg i drinkarnas tecken.

Hade kul som fan och träffa en hel del oväntat folk. Titti hade dock oturen och fick en drink på sig så hon och pojken vek av lite tidigare tyvärr. Macke och jag fortsatte dock att festa som det inte fanns någon morgondag. Vi prata allvar, bytte undanhaållna saningar och tokdansa.

När det var stängningsdags begav vi oss på efterfestjakt, gick inget vidare så det blev lite nattamat istället. Försökte också leka miss match men orken fanns inte riktigt. Trötta, fulla och glada sa vi hejdå och jag satte mig i en taxi hem till Götgatan.

Ja, där kanske man kan tro att jag slockna nöjd och belåten. Så var dock inte fallet, jag höll på att frysa ihjäl så jag låg och hoppa i sängen med raggsockor. Sen så ringde det lite lämpligt sådär i min värsta frossa. Sådär kanske 90 minuters samtal mitt i natten är ju också trevligt.

Underbar kväll, intressanta samtal.

Underbara fredag, fantastiska lördag

SÅ kom då fredagen som jag praktiskt taget längtat till sen jag föddes (läs: sen den bokades). Tidigt morgon kom Tessan och hämta mig och min alldeles för STORA resväska. Vi packa in oss i audin och åkte ner i hamnen och pilla i oss lite frukost bland sjukt många skitiga byggnadsarbetare. Kände mig något malplacerad.

När vi kände oss mätta och belåtna trippa vi upp till stan där min kära vän inhandlade en röd (I love) weekendväska. Vidare hem till Storgatan där hon fyllde den nya med nödvändigheter. Sedan var det bara att fylla bilen med bensin och dra vidare mot Örebro.

Alltså blev helt mållös när vi kom in på vårat rum. Över all förväntan, nog det bästa hotell jag bott på. Titti och jag bara fnittrade, fotade och ringe nära och kära och skröt om vårat underbara boende. När vi hade sansat oss något kände vi att plånböckerna var lite väl tjocka och behövde tömmas på lite shopping. Hela eftermiddagen strosa vi omkring på Örebros gator och både det ena och det andra blev inhandlat.

När våra sackars fötter började göra alltför ont bestämde vi oss för att dra oss tillbaka och piffa till oss lite innan kvällens middag. Lite skumpa dracks och många hemligheter utbyttes. Klockan gick snabbt och hux flux var det dags att bege sig mot restaurangen. Världens mysigaste ställe med fantastisk mat och grym atmosfär gjorde dagen om möjligt ännu bättre.

Trötta, mätta och belåtna gick vi sedan hem till hotellet för att se slutet på idol och tjejsnack i sängen. Ganska snart slockna då de väldigt nöja pinglorna.

Givetvis kunde jag inte sova länge på lördags morgonen men det var väl ingen nyhet. Försökte hålla mig lugn och tyst till Tittis mobil ringde och det var dags att gå ner och äta mysfrukost i den vackra vinter trädgården. Försedda med varsin tidning gick vi neråt och avnjöt en frukost helt till belåenhet. Är det inte fantastiskt när man bara kan sitta sådär och njuta.

Avslutningsvis hade vi bokat relaxavdelningen på hotellet innan vi skulle åka. Jacuzzi, bastu och bara njutakändes som den perfekta avslutningen innan vi skulle hem till verkligheten igen. Chocken kom dock efter vi bubblat ett  tag och det knackar på dörren och jag blir upplyst om att jag ska minsann på massage. Men, det kunde ju inte stämma, jag hade inte bokat någon massage? Lösningen på gåtan fick jag när jag titta på Titti som stod och log och sa något i stil med "överraskning". Min pärla hade bokat massage åt oss båda och det kunde inte kommit mer rätt. Jag var i himlen!

Sjukt avslappnade satte vi oss sedan i bilen och styrde kosan hemåt Motala och verkligheten.


Ett tips på vägen; Det är inte en lyckad idé att smuggla godis i "underbyxorna"


En dag kvar

Blev kvar lite längre än jag tänkt i Eskilstuna men ikväll åker jag hem med bror. Onödigt att betala för tåg och hålla på att krångla när man kan sitta säkert i brosans bil och kanske till och med sussa lite.  Hem hinner jag lagom för att hinna packa upp och sedan packa på nytt. Imorgon bitti ska jag nämligen upp ganska tidigt för käka frulle med Titti på vårat gamla work och sedan sätta oss i den pålitliga audin och åka rakt in i gnällbältet. LJUVLIGT!

Nu sitter jag dock själv här i E-tuna medan J är i skolan och är så duktig så. Tog en sväng till lidl. Varför? Typ enda stället jag hittar till utan att irra bort mig femtio gånger. Blev lite fullkornstoast (lunch) och festis (läs: kaffe åt bror) inhandlat och sen gick jag hem i snålblåsten igen. Nu börjar det bli riktigt långtråkigt för "days of our lives" vilar jag faktiskt ögonen på. God have mercy!

Just det, kanske blir mer roligt i helgen. Inte bara Örebro. Inget bestämt men kan nog bli riktigt trevligt om så blir fallet.

image102

Tyvärr

blev (östgötar läs: vart) det knappt inget inhandlat på vår tur.En skön top och en snyggo tröja fick jag nöja mig med. Har en jacka jag går och suktar efter men mamma har ju inte sett den än och då är det faktiskt svårt. Velar också mellan färgerna röd eller militärgrön. Vad tycker ni är snyggast?

Örebro står ju på schemat på fredag och vi startat våran dag med en mysig frukost tillsammans innan vi står kosan norrut. Vi ska ha det helt underbart och BARA njuta. Shit, galet vad jag längtar.

Kanske blir en riktig kanonvecka trots allt?

Laddar

Sitter i Eskilstuna och samlar krafter. Uppladdningskosten består av apelsin och kaffe. Kanske borde försöka få i mig lite youghurt med för jag måste ju orka bra länge. Är lite rädd att jag börjar tappa det, har inte gått så bra på sistone.  Idag är det dock dags för ny stad, fräscha cash och spännande affärer.

Det bara måste bli lite inköpt på vår shoppingtur.

Bullarna

Bullarna so bakades igår blev bra och bror har redan hunnit trycka i sig otäckt många.

Mindre bra

Vissa veckor brakar fullsändigt åt helvete. Nyttig mat känns som bortblåst och man fröjdar sig i lives goda. Aja, inte mycke att göra åt utan får ta nya tag nästa vecka när semestern är över.

Aja baja Hanna Margareta Axén

Tisdag

Ja, du läste rätt. De är alltså tisdag idag och jag sitter i en liten lägenhet i Eskilstuna och snart bege mig mot världens hemligaste ICA för att inhandla lite grejer till ytterligare ett bullbak. Ska nämligen fylla upp brors frys med lite fikabröd.

Dags att dra, uppdatering om bullbaket i miniköket kommer. Var så säker!

Eskilstuna på schemat

Håller på att göra en riktigt jobbig grej. Något jag har kommit till att hata, dock är oftast syftet något riktigt roligt så det är värt hatmomentet. Ja, jag talar givetvis om packning. Varför hatar jag att packa då? Därför jag helt enkelt är kass på det. Spelar ingen roll hur mycket själv jag lägger ner i det, det bli ALDRIG rätt. Antingen är det för mycket eller för lite, kanske för varma kläder eller för fina. Det är riktigt jobbigt måste jag säga.

Packning är ju trots allt bara en förberedelse för själv resan. Eskilstuna är det som är remålet denna gång. Huvudandledningen varför jag ska dit är ju inte så kul(begravning), men passar på att sannar några dagar extra och hälsar på bror när jag ändå är där. Ska kul att få bror lite för mig själv, sakanr honom mycket nu när han inte längre finns i lilla Motala. Sett från det postiva så har vi så jävla mycket roligare när vi väl ses. Vi utnyttjar den s.k. kvalitetstiden till max.

Nehe, tillbaka till det tråkiga.

Lugn hemmakväll

eller inte? !

Igår var tanken att jag skulle vara hemma med lite gott te, en bra film och bara ta det lugnt. Njuta av att huset är tyst för omväxlings skull.

Dock blev lockelsen lite för stor och jag föll för det ökända grupptrycket när det började talas om fest och vi kom på att jag faktiskt var ensam hemma vilket givetvis är förpliktigat med att stå för förfesten.

Helena som var inne i Linköping och hade pluggdag(?!) med Gustaf var inne sen att nappa när alkhol och fest kom på tapeten men hennes kära studievän var mer svårflirtad. Vi tjata, bad, hota och muta och när vi trodde hoppet var ute så fick han till slut tillbaka förståndet och beslöt sig för att joina våra lilla fest.

Macke som var hemma från Halmstad kom också upp till Brinken och vi bjöd upp till en sjuhelvetes förfest. Här dracks det öl, färgglada drinkar, shots och Loka. Vi prova överfallsalarm, lyssna på 90-talsmusik och vissa av oss styrketräna. Hade ruggigt kul och innan vi hann blinka var det dags att ringa vår svarttaxi och dra oss in mot stan, Harrys.

Skulle gärna ge er en liten rapport om vad som skedde där och vilka som var där men minnet sviker tyvärr. Vet att jag hade kul och timmarna gick snabbt i övrigt är det ganska dimmigt. Vissa i sällskap locka till skratt mer än andra (champangesprut med öl?).

När det var dags för efterfest hade vi uppsamling på torget där vi hitta lite fler deltagare. Vi klämde in oss i en taxi och drog upp mot Brinken för fortsätta ett par timmar till. Gick ganska lugnt till och vid femhugget tog Macke tag i situationen och körde de ut de som inte skulel sova och vi andra släckte. Ganska intressant fördelning av sovplatser men alla verkade ha sovit bra.


Summan av kardemumman, "Det var inte så tråkigt som man kunde tro att det skulle bli" Gustaf Drougge 7/10 2007


Tja, det måste man väl se som ett ganska bra betyg.



 


saker jag mycket hellre gör

  • Tvättar
  • Är fyllechaffis (även en lördag)
  • Går barfota ute när det är snö ute
  • Sjunger karaeoke
  • Tittar på Svensson, Svensson
  • Tittar i "tantaffärer"
  • Tar blodprov ( i armvecket!)
  • Fyller i formulärer
  • Tittar på ishockey
  • Fiskar när det inte nappar

Allt detta gör jag minst 100gånger hellre än att städar.

image101
Min fnaskröda dammsugare gör det hela lite lättare i alla fall.

efterlängtadefredag

Fast fel fredag. Det är ju givetvis nästa fredag jag går och längtar något så förbaskat till. Få sätta sig i bilen med Titi och styra kosan mot Örebro och ta in på hotell och bara njuta. Just idag känns det ganska långt bort men vet att det kommer att gå snabbare än jag tror. 

Denna fredag kommer nog inte bli pissolga heller. Ska strax iväg och träna vilket jag inte känner mig jätte motiverad för och sen blir det hem och städa. Inte något heller som jag är sådär kalas pepp för, men sen gott folk ska jag ha lite myskväll med världens underbaraste H1. Jag ska laga käk och vi ska titta på fina pojkar som sjunger bra(idol). Kanske bestämmer sig den söta Titti också för att joina och då blir det faktiskt lite tjejkväll och det var det evigheter sen jag hade, MYS!

Borde kanske ta tag i saker och ting, men näe...  



Varför göra idag det du kan göra i morgon?

Klappa takten alla bagarbarn...

...för det är bullfest, bullfest hela dagen.

Idag är det kanelbullensdag och finns det ett mer ypperligt tillfälle att baka kanelbullar på frågade jag mig?

- Givetvis inte! Så efter tagit en simtur med Titti körde jag raka vägen hem och satte igång mitt storbak. Min filosofi är som sådan, ska man göra sig besväret att baka bullar så ska man göra det rejält. Höll på i många timmar och mitt upp i allt tog mandelmassan slut! Shit, vad gör man liksom? Lösningen fick bli några pepparkaks/lingonbullar. Inte riktigt rätt årstid men faktiskt ganska så uppskattade ändå.

När alla plåtar varit inne en sväng i ugnen och huset dofta nybakt var det dags för den levande legenden/myten "Bullexpressen" att dra på en tur. Blev några glada miner när lite bullar kom levererade til dörren så här på kanelbullens dag.

 


Försvinn förbannade förkylning!

Shit, är lite orolig. Har sådan där muskelvärk i hela kroppen, lite aj i halsen och till råga på allt så är mummy sjuk också. Bäddat för förkylning?

Näe, detta håller inte! Jag har planer, ska simma för andra gången den här veckan imorn med min underbara Pärla och på fredag ska jag upp och glänsa på balansbrädan (rehab).

Helgen ska förhoppningsvis också bjuda på något trevligt och vitt. Skulle jag sorgligt nog (peppar, peppar ta i trä) bli sämre får det bli vila och kurering i helgen. Viktiga grejer nästa vecka som inte går att missa.

Huskurer sökes! Tacksam för tips.

minnen från svunnen tid.

I dag har vädre varit helt underbart. Luften var frisk, himmlen var blå och löven vackra. Man bara njöt när man titta ut.
Helena och jag ska ju ha en liten gathering runt halloween och vi tänkte använda oss av naturens resurser när vi dekorerar för denna (allt med tanke på vår arma miljö). Torkade löv och bär kan faktiskt vara ytterst dekorativt. Har länge sagt att jag ska ge  mig ut och samla lite men har inte riktigt blivit av fören idag.

Hamna på grönområdet hemma i Brinken. Samma grönområde som man lekte krig med grabbarna på, samma grönområde som man alltid byggt snökojor och samma grönområde som vi gjorde vår nyponparfym på (som vi senare tvingade alla mammor att köpa för en fin slant). Kom på mig själv när jag gick där att jag gicck och log och var rejält nostalgisk. Många fina minnen hör hemma på det grönområdet.

Tänk om man för en stund fick vrida klockan tillbaka.

image94

Vänner is the shit!

Jag har nog världens finaste vänner. De gör verkligen allt för att lätta upp min vardag och försöker alltsom oftast dra med mig ut på något sorts äventyr (även om jag inte alltid är så lättflörtad).

Som jag tidigare nämt ska jag och min Pärla (Therese) dra iväg på en tjejweekend och verkligen lyxa till det. Ni vet så där som man verkligen behöver ibland och som vi verkligen gjort oss förtjänta av. Vi ska shoppa, dricka bubbel, äta gott (och länge), bada och bara, bara njuta. Bara en och en halv vecka kvar nu och jag längtar konstant.

Igår satt jag och surra med min vapendragare i vått och torrt, H1. Hon var också sugen på en liten trip och jag sa att jag är ju inte den som är den. Problemet var dock att om vi skulle ut på äventyr fick det inte kosta för mycke. Länge satt vi och fundera och allt från Prag till Stubbegården fanns i våra tankar. Helt plötsligt kom det dock till mig (läs: mamma kom med idéen). Vi skulle kryssa såklart! Tack vare att jag är medlem i IKEA family kom vi undan så snuskigt billigt. Vi försökte givetvis dra med oss Gurris på vårat äventyr och han var inte sen att nappa. Problem uppstod dock när han insåg att det kanske skulle vara lite skumt att kryssa själv med H1 & H2. Jakten på en vän (av det manliga släktet) inleddes och tro mig det var inte det lättaste. Till slut hade han hittat en lämplig kandidat och runt spöktimman igår bokades en resa för oss fyra. Vi ska kryssa med cinderella och fan vad kul vi ska ha!

Ett stort tack till Ingvar Kamprad och IKEA family som gjorde trip 2 möjlig.

Desperate housewives

would't you like to have me in your gang?

Eller näe, skulle nog mer passa som ert hembiträde. Jag lagar mat, städar, handlar och tvättar. Allt för uppehälle och mat. Intresserad?

Idag har jag varit och plågats hos Anders, kanske små framsteg men jag är inte säker och vill inte hoppas på något. Jag som alltid har varit en sådan optimist har förvandlads till en jobbig realist (läs pessimist).

Eftermiddagen spenderades med min lilla Ängel som slog mig följe till Mantorp, Mobilia, City Gross. Blir llätt ite när man handlar där. Helena finshoppa med sin korg och jag storhandla med min vagn. Vi träna båda inför framtiden, hon som lyxhustru och jag som soccermum.  Underbart det är att träffa henne och hon ligger helt klart i den postiva godisskålen.

Fick en liten samtal från Norge ikväll med. Söta Sara hade smitit ut på toa på jobbet. Hon var trött och ville inte jobba mer utan istället prata lite med mig. Uj, så glad jag blev.

Försöker ödet säga mig något?

Jag vill simma, snälla säg att du också vill.

Måndag

är det och jag sitter här och småler för mig själv. Lite mer än en vecka har gått och faktiskt verkar det fungera. Blir alltid lika glad när jag blir motbevisad och det har jag verkligen blivit nu.


Keep up the good work girl.