rövare och banditer

Nu börjar jag bli så jävla trött på detta. Tredje natten i rad med en klarvaken Hanna. Bara gnager i kroppen på mig och jag får absolut ingen ro. Hoppas på att mams kör till arlanda, så jag kan kan vila och förhoppningsvis sova på vägen upp. Jag är som ett litet barn, finns inget mer sövande än att åka bil [ och titta på svensson, svensson]. Ganska skönt att vi reser på kvällen, då behöver man bara lägga sig när man kommer fram.

Ojoj, vad klockan går. Nu är det ju bara knappt fyra timmar tills jag egentligen ska upp. Vi ska ha lite mysig familjefrukost och fira morsdag nu idag istället. Ska nog överraska de andra lite och åka til bageriet och köpa nybakt.

image240

Här har jag tänkt hämta mina nya krafter!

snilleblixt!

Haha, jag har precis köpt världens mest udda födelsedagspresse till ett speciellt födelsedagsbarn. Kan tyvärr inte avslöja vad det är eller till vem men jag tror nog att det ska bli uppskattat.

Snart. snart. snart. snart. snart. snart. snart. snart. snart. snart.

packångest och resfeber

Hemkommen från Jönköping där man kan måste säga att det gick över förväntan. Blir operation senast i juli men förhoppningsvis tidigare. Skrot ska bort och ska vi fixa lite plastik. Kommer bli kalas, måste försöka tänka positivt fast jag är i en svacka för tillfället.

Nu håller jag på att packa som en annan tok, en sak ner i väskan, två saker upp och sådär håller jag på. Nu måste jag snart bestämma mig och fullfölja den packningen.

För att lugna min resfeber ikväll tog jag ett par snapsar med familjen till maten idag. Tror knappast det hjälpte då jag vart lite på örat och mest yrat omkring sen dess.

Om tjugofyra timmar sitter jag på planet!

tips från cochen

Måla inte naglarna med endast stearinljus som belysning,
dessutom klockan fyra på morgonen.  






jkpg på schemat

Jaha , då har man varit vaken i sissodär nittio minuter och ännu är det inte dags att gå upp. Börjar bli så förbannat trött på dess somnlösa nätter, jag fick nog av dem förra sommaren. Jag om någon behöver var utvilad för att palla en vardag.

Well, well om cirkus en timma ska jag dockbege mig upp ur sängen, sätta i plattången,måla på ett ansikte, klä mig och få i mig några koppar kaffe innan mamma och jag sätter i automobilen och kör söder ut. Jönköping står på schemat idag och jag skulle ljuga om jag sa att förhoppningarna inte är höga.

Ikväll blir det packning för hela slanten. yeah, that's right ingen cirkus för mig även om snälla Helena erbjöd mig sitt sällskap.

bullbak

Efter att varit vaken hela natten och kollat på dåliga serier kände jag nu att det var dags för att ta mig för med något. Det blev bullbak! Degen är gjord och står på första jäsning och snart får jag börja knåda degen och få lite ilska. Sen bär det av för lite träning och akupunktur.

Vad ska ni hitta på idag?

shit!

Kom just på att det är "bara" två dagar kvar tills vi åker varav en så komme rjag vara borta stora delar av dygnet. Det slog mig också på att det är cirkus i stan på fredag som jag är lite sugen att gå på. Är barnsligt förtjust i cirkusar och älskar spänningen som blir i ett cirkustält, det är som att kliva in i en annan värld. Kanske får inse att det inte hinns med denna gång, hoppas på fler (cirkus)tåg.

klarvaken.

Jaha, då klockan passerat tre och jag känner inte det minsta för att sova. Har provat de flesta knep [dock ej varm mjölk då bara tanken äcklar mig] men inget tycks hjälpa. Är väl egentligen inte så konstigt då jag inte gjort något på hela dagen som skulle kunna få mig att bli trött. Usch, jag börjar bli så förbannat trött på det här sättet att leva. Sätter stort hopp till besöket på fredag.

Funderar lite på att börja skriva "låsta inlägg". Kunna ventilera det som jag verkligen behöver utan att behöva oroa mig för hur det ska uppfattas. Jag behöver få ventilera, säng vad som tänks i mitt huvud utan att det blir någon hyperhysteri om mig för det. Jag vill få vara mer anonym men ändå dela med mig. Tanken är att ingen som verkligen känner mig ska få läsa det. Detta endast av välmening då jag vet hur omtänksamma, underbara och världsbäst de är och det med störtsa sannolikhet skulle oroa dem. Aja, ska fundera lite till så får vi se hur det blir.

Någon som har några bra insomningstips?

alltid redo!

Här hemma yrar min mamma för fullt omkring och försöker komma på vad hon ska packa. Hon är den som lärt mig att packa, mina vänner vet att hon lyckats så bra med det eftersom det mer eller mindre ser ut som jag ska flytta så fortvi ska någonstans. Mams är vad man kan kalla en "utifall att-människa". Hon vill liksom alltid vara förberedd för det mest oförutsedda. Man kan ju aldrig vara säker, kanske, kanske blir det ett snöoväder eller kan råkar du spilla på dig fyra dagar i rad. Man vet ju liksom aldrig.

En sak är dock säker, jag är INTE förvånad om någon åker på övervikt på arlanda.

Efterlysning!

Ojoj, nu börjar jag blir het i kläderna. Med bara några ynka dagar kvar tills jag drar till Alanya har jag redan börjat tänka på nästa trip. Min tanke är att jag ska ta flyget någon gång i slutet av juli, frågan är bara vart och med vem? Storstad, charter, B&B, all inclusive spelar ingen roll.

Någon som har en idé och sugen på semester?

isn't great?!

Jag har nu tagit mig igenom både måndag och tisdag utan några större bekymmer. Idag är det faktiskt onsdag och det innebär att det inte är alls länge kvar tills lördag.

Behöver jag säga att jag längtar bort, bort, BORT.

tisdag.

Packlista
pass. pengar. miniapotek. linser. glasögon. plåster. solskydd. trosor. bok. mp3. klänning. linnen. bikini x2. pjux. shorts. tandborste. kamera. tischa. sjal. solbrillor. mamma. tejp. vinöppnare. en bok till. compeed. handsprit. hoodie. måttband.

to be continued...

dåtid, nutid och framtid

För tio år sedan: Hmm, då var jag nybliven tonåring som gick och vänta på operation två. Högstadiet var på intåg.

För fem år sedan: Arton år, tvåan på gymnasiet och jag var mitt upp i allt. Jag levde det jag trodde var det lyckliga livet.

För tre år sedan: Hade jag precis börjat mitt nya liv och var upp över öronen förälskad i en pojk.

För ett år sedan: Genomgick jag helvetet på jorden och trodde jag skulle stryka med.

För tre månader sedan: Var jag ganska lycklig och trodde på något som aldrig kom att ske.

Igår: Spenderade jag större delen av dagen i sängen p.g.a. mitt beteende i lördags.

Idag: Har jag fått mer än en nål i mig.

Imorrn: Ska resväskan fram och en del packning ner.

Om ett år: Lever jag lyckligt utanför Motala stadsgräns.

It's soon over

Sådär ja, då är det bara sissodär två timmar och tjugo minuter kvar av denna måndag. Måste säga att dagen smet förbi relativt smärtfritt trots allt. Blev inte så mycket gjort men alla dagar behöver väl inte vara så produktiva.

Nu ikväll att jag surrat lite med en "gammal" vän som jag nu varken ser eller hör ifrån särskilt ofta. Nu vet jag i alla fall att han lever och mår bra. På något konstigt sätt får han också alltid mig att må bättre. Även om man befinner sig i helvetet på jorden. Tack vännen ♥

Vill bara berätta hur planen ser ut nästa måndag: Tänk er en varm sommarkväll. Det är varmt och ganska mörkt, du hör syrsorna. På en balkong någongstans sitter du med en glas rödtjut i handen, några ljus tända på ett bord och filosoferar med din bästa vän. That's me next week.

It's just another manic monday

Då var det måndag igen och ganska mycket i mitt liv känns ganska dåligt. I morgon när det är tisdag, kommer en hel del kännas mycket bättre men just idag känns det ganska surt. Aja, ska väl lyckas ta mig igenom den här måndagen också.

Vad gör ni för att fördriva pissmåndagar?

magmedicin

Jag måste bara få berätta om min kära resekompis a.k.a mammy. Hon är verkligen världens bästa och hon är dessutom väldigt rolig. Vi bokade resan till Turkiet i tisdags och genast började mams skriva packlistor, kolla fakta m.m. Okej, vissa människor är plannerare ut i fingerspetsarna och det är väl bara kul att alla är olika.

Nu till det roliga. Min mamma är till yrket sjuksköterska och har haft den titeln i över trettio år. Hon har stor tilltro till mordern medicin men när det gäller ny tarmflora då funkar minsann inga mediciner i världen. Näe, då är det nämligen vanlig hederlig whiskey som håller magen i styr. Mammas ordenation var en halv dl whiskey på tom mage varje dag. Jag ser numera fram emot vår resa med skräckblandad förtjusning.

Update: Jag har nu lyckas förhandla mig ner till 25cl. Nästa steg i förhandlingen är att få hälla det i kaffet. Håll tummarna för mig!

magmedicin

Jag måste bara få berätta om min kära resekompis a.k.a mammy. Hon är verkligen världens bästa och hon är dessutom väldigt rolig. Vi bokade resan till Turkiet i tisdags och genast började mams skriva packlistor, kolla fakta m.m. Okej, vissa människor är plannerare ut i fingerspetsarna och det är väl bara kul att alla är olika.

Nu till det roliga. Min mamma är till yrket sjuksköterska och har haft den titeln i över trettio år. Hon har stor tilltro till mordern medicin men när det gäller ny tarmflora då funkar minsann inga mediciner i världen. Näe, då är det nämligen vanlig hederlig whiskey som håller magen i styr. Mammas ordenation var en halv dl whiskey på tom mage varje dag. Jag ser numera fram emot vår resa med skräckblandad förtjusning.

Update: Jag har nu lyckas förhandla mig ner till 25cl. Näsa steg i förhandlingen är att få hälla det i kaffet.

jag håller mina löften

Jag har ju lovat vissa att det skulle tas bilder igår på sexpartyt. Sagt och gjort, här kommer lite dokumentation över hur smått galna flickor blir av lite silikonsnoppar, piskor, handbojor och en och annan ätbar olja.

  

  

  

Söndag i sängen

Good Lord då ligger man i sängen och mår som man förtjänar efter gårdagens dumheter. Efter ett galet sexparty/förfest ute på landet hon syster yster pallrade vi oss in till staden för att shake some ass. Givetvis var det Harrys som var på tapeten, dessvärre var det lite folktomt när vi kom. Det hindrade givetvis inte oss från att svänga våra lurviga på dansgolvet.

Efter någon timmas dök flickorna tre upp och på något sätt så bytte jag visst sällskap. Helena, Crillan och Anna blev nu mina tre kompanjoner och vi fullkomligt ägde dansgovet ;) Tjernobyldans, öl, snus och taffsande pojkar, ja allt var som vanligt på harrys.

Tack flickor för en underbar kväll, det är värt att må skit idag!

gråt och frida kahlo-bryn

Nu såg jag precis det sista avsnittet av klass 9A och jag grät en skvätt. Helt otroligt vad människor kan växa om de bara tillåts och får bra "gödning". Kommer verkligen att sakna de söta ungdomarna och deras fantastiska lärare. All lycka åt dem i framtiden!

Ja, det var ju så att jag var på frisörsalongen idag också. Vart kalasnöjd med håret, hon är verkligen duktig Sofie. När jag satt där med fullt av folie i håret och såg ut som någon närmast hämtad ur starwars fick jag för mig att plocka och färga bryn när jag ändå var där. Lite lyx ska man väl kosta på sig tänkte jag. Jojo, lyx... Jag ser för fan ut som Frida Kahlo! Hoppas vid Gud att överskottsfärgen försvunnit tills imorn kväll.

godnatt bloggen, syns imorn.

Nu är det dags för HannaPanna att kasta in handduken för idag. Mördarhuvudvärk och en kropp som lever fan gör att djupsömnen känns ganska lockande. Dagen måste jag säga varit fin trots att jag inte hann med någon träning. Dagen började jag med at ställa mig och baka rabarberpaj i pyamas, allt för att komma upp när klockan ringde. Lite  senare ringde farmor och fråga om jag ville ha lite plättar och hallonsylt och sådant tackar man ju inte nej till, perfekt brunch. Vidare till linkan i skepnad av chaufför. Knappt hemkommen ringer mams och säger att det är dags för vaccination. Ojoj, den här dagen gick visst snabbt den med.

Morgondagen bjuder på akupunktur, träning och frisörbesök. Kan nog bli en fin dag det med.

Night, night my dolls!

taxfree

Jag ska ju som jag tjatat om i minst ett tidigare inlägg väldigt snart åka på en kortis visit till Turkiet. Jag är redan i full gång och skriver packlista, kollar shopping och mycket annat. För komma ner till värmen måste vi ju givetvis flyga och det har jag någon slags hatkärlek till. Jag älskar det när man väl är upp på höjd och det inte är oväder men uppstigning, nerstigning och luftgroppar gör att mitt hjärta åker upp i halsgropen.

Åter till flygningen, den föpliktar ju givetvis med taxfreeshopping och igår fick jag katalogen i mina händer. Rövare och banditer så mycket fint det fanns. Sprit ska givetvis inhandlas och ett eller två par solglasögon. Sen är det ju det här med parfymer. Mina "vanliga" finns men jag är lite sugen på att prova något nytt.

Någon som vet någon bra. Den får absolut inte vara för tung eller för söt, gärna frisk med lite fruktiga inslag. För tillfället andvänder jag DKNY(gröna äpplet) och Naomi Campell (orginal), gillar båda men alltid kul att prova något nytt.

Har du några förslag?


nja, sådär

Hmm, det var ju det där med mina ovanor som jag så hastigt och lustigt fick för mig att jag skulle ändra på. Det kanske var ett lite förhastat beslut, liksom inget man gör i en handvändning. Borde nog dela upp det i lite etapper. Har dock lagt av med vissa grejer och en del känner jag är på g medan andra dökört på.

Ovanor jag slutat med: Klaga över den klibbiga värmen, anta dumma vad och sova direkt på golvet.

Ovanor som är på G att brytas: städa så sällan, att gilla färgerna fnaskrött och slamplila, provocera folk till den graden att jag får stryk, hetsa om att bli fullast.

Ovanor för livet: Hata mjölk, kontrollbegär, festsnusning, min ironi, köra för snabbt, dricka drinkar med konstiga färger, gråta i hissar, svära för mycket, kalla mina päron vid namn eller ännu värre påhittade namn, gnälla på min förslappade bror, slänga i växlarna för snabbt, dissa recept, vara min egen läkare.



Ajaj, så här svart på vitt ser jag att jag har jag misslyckats ganska så överjävligt med att bryta mina ovanor.

pryd flicka

Snart är det lördag och då är jag bjuden på party.  Jippi, fest kanske ni tänker då men jag är lite smått reserverad. Det är nämligen inget vanligt party jag är bjuden på utan ett sexparty.  No biggy, visst det kan säkert bli jättekul men det är dock ett stort probs. Jag är en pryd flicka, ska jag sitta med massa främmlingar och fylla i beställningslistor på dildosar, massageoljor och uppblåsbara dockar.Good gousch, jag rodnar av bara tanken!

till Turkiet vi far.

Igår gjorde jag och mams slag i saken. Vi spatsera ner till resia och bokade en resa. Efter lite gnabbande oss emellan blev det till sist jag som vann med Turkiet (motivationen löd: vill du aldrig hinna se något nytt?). Vi hittade en schysst trestjänigt hotell med nära till bad och lagom avstånd till shopping, känns helt jävla underbart. Så om en och en halv vecka sticker vi till Arlanda för att sedan dra vidare till Turkiet, Alanya, Naula Tac.

image228
Oh yeah, hell yeah, FUCK yeah!

utmanad av Helojna

3 namn under jag går under honey-lou, tjolanta och H2
3 saker som skrämmer mig trånga utrymmen, spindlar och ovisshet.
3 saker jag har på mig rosa nagellack, brillor, och mina älskade kumkumringar.
3 sanningar Jag åker snart till Turkiet, jag har svårt att släppa taget och jag lämnar Motala till hösten.
3 saker jag verkligen vill ha Sara och Carro närmare, varmt väder för jämnan och en fin sommar!

jag utmanar dessa tre bloggare: 
Sara, Titti och Ahlin - Vem blir sist?

andas ut.

Nu är det gjort och det var kanske inte så hemska och skräckinjagande som jag hade föreställt mig. Nu är det bara att gå och vänta i fem till åtta veckor på svar, det känns ju lugnt och skönt (NOT!).

Nu ska jag snart ut och städa bilen, har visst upptäckt att det kan vara på sin plats. Efter det kommer dagens höjdpunkt då jag och mams ska ner och boka solsemester! Fan vad underbart, om två veckor ligger jag förhoppningsvis där med en drink i handen och sörplar i mig av solen!


magont.

Blev inte många timmars sömn i natt men, en massa magont fick jag i alla fall. Alltid något kan tyckas ; ). Då bär det strax av och är nervös som satan. Jag vet att det är ganska löjligt att ha skräck för det men, hey alla är vi väl rädda för något. Aja, om en timma så är jag förhoppningsvis klar och kan åka iväg till gymmet och få ut all nervositet och frustration.

Ska ni göra något roligare denna tisdag?

som bortblåst

Nu har jag tagit av mig gummistövlarna och lagt mig i sängen. Skulle jag inte vara så rädd för fotbira så skulle jag nog sova med dem också. Ungefär i samma stund som jag sparka av mig de vackra gummipjuxen så var lyckan som bortblåst, jag kom nämligen på vad det är för dags i morgon! Dags för det alla tjugotreåriga flickor (ja jag betraktar mig fortfarande som en flicka) kallas till. Jättebra grej absolut, men jag har ändå extrem skräck för det! Blir nog inte mycket sömn för mig i natt.

Kanske borde ta på mig stövlarna och se om lugnet infinner sig.

lycka

Jag har köpt nya gummistövlar, svart-vitrandiga och med snörning. De är jättefina, sköna och jag är verkligen kär i dem. För tillfället spatserar jag omkring med dem här hemma och har inga direkta planer att ta av dem.



När kan det inte vara rätt med dessa?

söndagkväll

En lång dag i Pärlan med skratt, tårar, magont, blomplockning, killspaning, filosofiska tankar, hemlisar och extrem värme har resulterat i en extremt trött Hanna. Kul har jag verkligen haft och åter igen har jag fått bekräftat för mig
själv, mamma är min bästa vän!



 


ibland blir det så fel.

En helt vanlig kväll och ett helt vanligt samtal hos Axéns.




Farmor sitter i vardagsrummet och ropar till mamma i köket för att berätta vad precis Hanna skrikit till henne från altanen.

- Vet du Maggan, Hanna säger att hon har världens sugmärke på axeln.

- Näe, blåmärke sa jag ju!

- Jaha, ja...Ja, då var det ju inte lika intressant.




Vem behöver visklekar när man har pensionär som är halvdöv och har dumma idéer?

H1 är sjuk

Har i några dagar fått rapporter från Nickelgatan om att hon, självaste H1 har varit ganska krasslig (och också är det i skrivnde stund). Tycker så synd om Ängeln som sliter med plugg och nytt jobb att bli sjuk nu, inte rättvist alls. Så idag när jag fick höra att hon skulle sitta hemma själv och vara sjuk vaknade hönsmammagenen i mig till liv, jag slängde ihop en rabarerpaj a la moi efter jag kommit hem från lkpg och slängde mig iväg i Pärlan-express för leverera den till min lilla kämpe.

Ingen mirakelmedicin precis,men, hoppas iaf den smaka gott H1!




Hmm, kan borde börja dela ut veckans paj istället för veckans tårta som MT gör. Kanske borde kunkurera ut dem, ojoj många planer på g.

shoppingdag or not

Idag var tanken att jag skulle bege mig till IKANO för att åter igen spendera för mycket pengar. När jag ändå skulle in dit tänkte jag vara lite ful och slå två flugor i en smäll och passa på att vara det snälla barnbarnet. Jag skulle ta med henne in och shoppa, hon skulle få gå och kolla utan någon som stressa henne och tjata om att åka hem.

Dagen har varit jättekul och jag uppskattar verkligen tiden man får med henne men, det blev verkligen ingen shoppingdag för min del. Jag har burit påsar, hämtat kläder, pratat med expiditer, kört bil och mycket annat men jag har INTE shoppat.

Väl hemma i soffan med tidernas jävla skoskav, endast en bok med mig från LKPG och rejäl skallebank är jag ändå nöjd. Varför? Jo, för min farmor är nöjd och hon sa att såhär kul har hon inte haft på länge. Att få höra sådant betyder mycket, väldigt mycket.

I morgon blir det Skedevi. Tolv långa år har gått sen jag förlorade världens bästa morfar.

blodsugare.

Idag har jag varit hos farbror doktorn, eller näe föresten där ljög jag. Jag var hos fru doktor W. Doktor W är vanligtvis en ganska skräckinjagande läkare med stor pondus. Inte alls rädd för att säga åt mig på skarpen om jag glömt ta febern gått, och dragit för länge med halsont eller något annat slarveri. Sanningen att säga är faktiskt både jag och min far ruggit rädda för henne och och väntar gärna lite för länge innan vi beger oss ner till vårdcentralen för en uppläxning. 

Idag när jag satt där i väntrummet och väntade på att bli inkallad till den mäktiga dr. W var jag mer än måttligt nervös. Jag var verkligen inte upplagd för ännu en uppläxning och kände att allt var som bäddad för total katastrof. Hon kom, hon ropande upp mig och jag följde med henne in på rummet. Nu kom chocken, hon var som förbytt mot sitt vanliga jag. Det var en varm människa jag mötte. En människa som lysnade och tog till sig vad jag sa. Det var då jag insåg det, hon har gåvan. Gåvan alla doktorer borde ha, det borde var tvång. Hon har gåvan att läsa av sina patienter anpassa sitt bemötande därefter. Cred till dr. W för det!

Som väntat kom vi inte fram till något idag, utan det blev massa blodprov (nio rör!) och lite planeringar och tankar om hur vi ska gå vidare. Som alltid i min värld, bara att vänta.

silverfisk

Silverfisk eller Nattsmyg (Lepisma saccharina),
är en snabb, ljusskygg och vinglös insekt, art i insektsordningen silverborstsvansar. Arten har fått sitt namn från färgen på kroppen, och förmodligen för att den rör sig så smidigt att det nästan ser ut som den "simmar" fram. Silverfisken lever av kolhydrater, till exempel socker, vilket förklarar dess latinska namn. Silverfiskar kan infestera byggnader och orsaka stora problem. Det finns ungefär 450 arter av silverfisk.

Utseende
Kroppslängden på en silverfisk är omkring en centimeter. Dess känselspröt är långa och trådliknande. Den har fötter på två, tre eller fyra av benen. Det metalliska skenet från kroppen beror på dess silvriga fjäll som uppkommer efter silverfiskens tredje skinnömsning.

Utveckling
Beroende på miljön så kan en silverfisk behöva allt från fyra månader till tre år för att bli vuxen. Vid rumstemperatur blir den vuxen inom ett år. En silverfisk blir mellan två och åtta år gammal. En silverfisk som lever ett helt liv ömsar skinn ungefär åtta gånger. Eftersom den alltid växer så kan den ömsa skinn upp till fyra gånger per år. När temperaturen är mellan 25 och 30 grader Celsius lägger honan ungefär 100 ägg, oftast i en spricka eller liknande. Silverfisken kan inte fortplanta sig i en kall och torr miljö.

Föda
Silverfisken är allätare. Favoritfödan är saker som innehåller stärkelse; klister, bokbindningar, socker, hår, mjäll och kan ibland göra skada på äldre bokband, papper och stärkta tyger. Men även bomull, silke eller döda insekter duger som föda. Silverfisken kan till och med äta sitt eget ömsade skinn. Silverfisken kan svälta i flera månader utan att ta skada.

Att bli av med silverfiskar
Det effektivaste sättet att förebygga silverfiskar i hemmet, är att hålla rent genom att städa regelbundet, och att hålla rummet torrt. Fukt bidrar till förekomsten av silverfiskar. Låt ej böcker/papper eller kläder ligga framme länge på golvet.

En blandning bestående av lika delar borsyra och socker, kan ställas framme för att dra till sig silverfiskarna och döda dem, men eventuella ägg kan finnas kvar. Rengör även skrymslen och vrår i lokalen, och täpp till håligheter och andra små utrymmen där silverfiskar trivs.



Den här artikeln är hämtad från
http://sv.wikipedia.org/wiki/Silverfisk


Nu vet ni det grabbar!
 Dock vet jag fortfarnde inte vilket syfte de fyller, Marcus.

image212


kakbak.

Igår eftermiddag var H rejält uttråkad. Det var inte som riktigt kändes lockande, varken shoppa, vara ute i det fina vädret eller hänga vid tradera. Näe, istället tog hon till ett hederligt och framförallt beprövat sätt mot tristess, bakning!



landet i väst

Dit har hon farit min lilla stumpa. Bara några få dagar får jag ha en innan hon ger sig ut på nya äventyr. Tänker dock absolut inte klaga, hon är ute och lever livet och jag har henne ju fortfarande på något sätt.

Nu i helgen var hon hemma några dagar och då passade jag på att spendera så mycke tid jag orkade och hon hade till över med henne.




äckligt.

Idag har jag varit med om något så fruktansvärt äckligt. Riktigt snuskig och bara jag tänker på det blir illamående och vill typ byta skinn. Tänker dock inte berätta vad det är för jag vill verkligen ingen så illa.

- Ugh, jag kräks!

orka

Ibland blir jag bara så förbannat trött på det. Kanske en av anledningar till att jag vill fly Motala. Hur orkar ni hålla på? Jag menar 1 + 1 är två inte 1. Jag blir bara så förbannat trött och kanske framför allt besviken.


Dagens ordspråk ( aningens anpassat )

Kanske dags att sopa framför dina egen dörr innan du tittar framför andras.




Tack Sara för du ställer upp som bollplank när jag har så mångar bollar jag vill sparka.

Goush!

En hel vecka har gått sedan vi firade valborg! Vad är det som händer egentligen?! Tiden bara springer ifrån mig.
Jag har denna vecka fått lov att ta lite jobbiga beslut som jag nog helst hade lovat sluppit, hoppas nu allt på ett eller annat sätt ska kunna vända och ljusna.

Satan, kan inte tiden ta en jättekliv och hamna någonstans i början av juli så att jag snart kan få mina antagningsbesked och börja plannera för min så sjukt efterlängtade flytt från den här pisshålan. Jag är så trött på allt!

Tack och lov har jag dock lite vänner utspridda här och var så jag kan ju faktiskt smita lite kortisar då och då. Hmm, vad blir nästa rymning? Oslo kanske...

chaufför

I dag har jag fått agera chaufför och följeslagare till min älskade farmor. Hon skulle operera sitt öga och ville slippa åka med farfar in till US (vilket jag förstår mycket väl.) Tidigt i morse fick jag bege mig upp, dricka mitt kaffe, platta mitt hår, packa min bok och sätta mig mig i pärlan. Ner till gamla stan för byta bil och hämta farmor. 

Orkar inte dra allt som hände under dagen men faktiskt så hade jag en riktigt trevlig dag med min 80-åriga farmor. Så på hemvägen blandat med svordomar över obehag efter operationen började farmor plannera för framtida äventyr. De flesta skulle nog rugga tillbaka ordentligt vid den idéen och det är kanske inte något jag vill göra var dag eller ens varannan med en liten utflykt då och då med farmor skulle jag absolut inte ha något emot.

Vi har bara en lånad tid på jorden...





Mams, Faster och lilla farmor.

sätta ner foten.

Något jag allt som oftast predikar för mina vänner är "ta ingen skit". De ska helt enkelt inte låta någon utnyttja dem eller trycka ner dem i skorna. Efter lite självrannnsakning så här på måndagsmorgonen kan jag nog nu konstatera att jag själv glömt att ta till mig av min ord tillräckligt. Jag har blivit trampad på men nu tänker jag fan i mig trampa tillbaka. Eller nä, jag tänker inte trampa och jag ska hoppa. Smash!



ovanor

Idag när jag var i städartagen som bäst insåg jag att jag nog har för ovana att låta det gå aningens för länge mellan städningarna. Jag kom också och tänka på alla andra ovanor jag har och att det kanske är på tiden att jag iaf försöker göra något åt dem.

Saker jag ska försöka sluta med; städa så sällan, hata mjölk, mitt kontrollbegeär, min festsnusning, min ironi, gilla färgerna slamplila och fnaskrött, gnälla över vårt kuliga väder,klaga över den klibbiga värmen, köra för snabbt, provocera folk till den graden att jag får stryk, dricka drinkar med konstiga färger, hetsa om att bli fullast, anta dumma vad, sova på golvet, gråta i hissar, svära så mycket, kalla mina päron vid namn eller ännu värre påhittade namn, gnälla på min förslappade bror, slänga i växlarna för snabbt, dissa recept, vara min egen läkare...

ja, det kanske räcker till en början...

Upp till bevis!


saralara

Idag har varit en finfin dag trots värk och andra bekymmer. Hur det kommer sig beror givetvis på tösen som stavar sitt namn S A R A.

Jag kom verkligen på mig själv med hur mycket jag saknat min älskade stumpa. Saras och min sommar är nog den bästa sommaren i mannaminne. Vi är i så många anseenden olika men på något sätt blir det så rätt. Total ärlighet emot varandra är något som alltid gällt mellan oss. Att få ha någon att disskutera, filosofera, munhuggas, debattera och bara tycka om precis som hon är kan vara väldigt stimulerande för intellektet. En sådan vän behöver nog varenda människa.

Har jag tur får jag se henne i morgon också innan hon måste lämnas tillbaka till Oslo och Frida. Sen dröjer det
nog länge innan jag får se det glada ansiktet igen tyvärr.



du och jag i hammocken Sara, du och jag

 ♥

valborg.

Då har också valborg passera och jag måse säga att det var nog mitt bästa Valborgsmässofirande någonsin.




Jag ska säga dig att;

overoller är för töntar. marcus gillar rabarberpaj. gotham city. ordvitsar hatar vi. kyckling tar lång tid att grilla. nitlotter suger. all kyckling bär inte på salmonella. gustaf har fina vänner. gustaf har mindre trevliga vänner. jag behövde inte hämtas på TNE dagen efter. stora sallader räcker länge. toaletten gick att öppna utifrån. hundrummet användes till något mer. marcus ska inte frysa ut Gustaf i Skövde. pojkpussar är mindre heta. din mamma är inte din pappa. jag leker inte brak-skit-leken med Marcus. silverfiskar brinner bra. rumstempererat bacon är inte detsamma som lufttorkad skinka. jag hatar liggunderlag. många bostäder lediga i lkpg. nisse på manpower svettas mycket.  tid är en relativ fråga.