29:e februari

Yahoo! Idag är det den 29:e februari, skottdagen! Stor dag för oss tjejer då det är den enda dagen på fyra år som vi har "rätten" att fria.

Blir dock att vänta minst fyra år till för mig, då det inte finns någon i min närhet idag som jag skulle kunna tänka mig att fria till. Jag menar när jag gifter mig då är det för alltid, något riktigt stort alltså. Inget jag bara hasplar ur mig sådär. Näe, vänta var ordet!

Aja, hoppas någon annan syter finner lyckan idag!

Girlpower!

tired

I'm just tired
tired
of it all.
you promised me to stop

det luktar friskt.

Nu har städat, putsat, dammat och skurat golv hela förmiddagen och nu är jag äntligen klar! Märker verkligen att jag inte är kry än då jag är dödstrött efter detta och skulle lätt kunna gå och lägga mig för natten. Helt klart värt att vara trött när efteråt luktar sådär underbart friskt, som en tidig vårdag.

Dags att sova middag i soffan. 

ännu en dag i detta liv.

Så har då snart också onsdagen passerat. Veckorna kommer och går, allt flyter på ganska smidigt nu. Influensan börjar ge sig även om jag än leder sviter av den och är totalt utmattad för ingenting.

Snart är det helg igen och då blir det till att bara vila, hämta krafter och mysa med familjen. Vet inte om det är åldern som gör sig påmind men har inte det minsta sug efter fest, utgång eller annat galej. Jag trivs bra här, i hemmets trygga vrå.

I morn ska jag försöka vara duktig och städa, de behövs verkligen. Finns orken kanske det blir lite mer hushållsarbete men inget jag tror på.

 Jag vill alltid ha det som är utom räckhåll.

max

Om katten sover större delar av dygnet, snarkar, slutat bry sig om sin vikt och dreglar är det ett tecken på ålderdom då? Kanske dags att pensionera stackars Max. Han pallar ju knappt att spöa Asta längre.

Mm, gott folk djuren åldras också.


Min tjockis

att göra en tisdag

Än så länge har jag;

* duschat
* druckit kaffe
* gjort lunch
* låtit någon sticka en nål i armen på mig



Ja, som ni ser kommer nog den här tisdagen passera relativt smärtfritt också.




nu är det kväll

jag vill inte sova själv. jag vill inte sova själv. jag vill inte sova själv.


Update: Jag kommer att sova själv


medicinen; mänsklig värme

Usch, nu har jag varit sjuk i vecka och än verkar det dröja innan jag blir frisk. Gå ensam hemma hela dagarna, inte ha orken att göra något vettigt och bara ha två katter att konversera med göra att jag blivit väldigt sällskapssjuk.  Eftersom jag "bara" har influensa får jag ingen medicin mot det utan det är bara att vänta. Tror dock jag vet en medicin som skulle hjälpa just nu, i alla fall mot mitt deppiga influensahumör. Yeah, that's right lite mänsklig värme eller  ännu bättre lite kärlek skulle göra att jag mådde så mycket bättre.
Tyvärr verkar ingen vara villig att bidra med den medicinen så jag får helt enkelt fortsätta vara sjuk.


Borde finnas recept på kärlek.

kan vi stanna tiden?

Jag tycker det vore alldeles perfekt att stanna nu, 2008 och helst innan den trettionde mars. Jag skulle kunna leva resten av mitt liv som 22år. Alltså livet skulle fortsätta men tidräkningen skulle sluta. Tänk så bra det skulle vara och all min ångest över saker jag borde göra snart skulle vara som bortblåst.

Tror dock chansen att detta händer är ganska obefintlig och jag kommer inom en snar framtid fylla 23år. Detta innebär att stressen bara ökar och ingen lösning finns i sikte. Någon som kan dämpa min ålderfixering? De jag försökt få hjälp av innan har bara förvärrat den.

Kanske bara att inse fakta att man snart är gammal och grå och då vill ingen ha mig.

depp

men det är skönt att det finns någon som får mig att le numera.

jag mår illa

Precis när jag trodde att det skulle vända så blev det sju resor värre. Fick värsta anfallet idag med blodtrycksfall, yrsel, illamående och skakningar. Jag blev likblek i ansiktet och det kändes verkligen obehagligt, varför blir det såhär? Nu känns det en aning bättre i alla fall även om jag fortfarande ligger nerbäddad i sängen och mår ganska kasst.

Just det, måste nämna att jag fick ett telefonsamtal från Emil idag :D Jag vart så glad att höra hans röst, det var evigheter sedan jag pratade med honom sist. Han är en sådan himla fin vän, och lockar alltid fram ett skratt hos mig. Idag behövdes ett skratt extra mycket och allt kändes mycket bättre efteråt. Shit, vilken tajming du har vännen!

girig

När man väl får smaka på livets goda så är det lätt att man blir girig och bara vill ha mer. 

Just nu skulle jag dock inte direkt ha något emot att kallas girig om jag bara fick lite mer.  

Tyvärr är jag en människa som sällan får som jag vill och saker går nästan aldrig min väg, så bara att vänta till ödet eller någon annan bestämmer sig för att ge mig lite mer.

Jag är en rastlös själ.

drömmar

Jag vet att alla människor drömmer, men jag brukar sällan eller aldrig komma ihåg vad jag drömmt. De enda gångerna jag tycks komma ihåg vad jag drömt om är när jag är sjuk och oj vilka drömmar jag drömmer då. De senaste kvällarna har det minst sagt varit roligt att gå och lägga sig för jag vet att jag kommer drömma något roligt/knäppt/overkligt/sjukt. I och med att jag är sjuk så vaknar jag titt som tätt av andnöd då näsan är ruggigt täppt och var gång jag somnar om börjar en ny dröm, underbart!

I natt var det dock något utöver de vanliga då jag såg mitt liv om sissodär 10-15 år. Mycket intressant måste jag säga och vissa saker hoppas jag på med andra blev jag mer eller mindre skräckslagen över. Framtiden får väl utvisa om jag är en sanndrömmare eller ej.

I don't wish for all my dreams to come true.

weeeiii!

Som en god vän till mig skulle ha uttryckt sig. I dag när jag var på jakt efter lite ljus (vilket jag givetvis inte fann) hittade jag något väldigt använbart istället. Jo, jag hittade min gamla extra mobil :D Det bästa med den är at jag har ett comviqkort i den vilket de flesta av mina vänner har med. Lovely, nu kan vi tjattra mer!

Kanske får bli min helgsyssla, hänga med telefon då jag inte lär ha kraft till mycket annat.

Wanna talk with me?


what the fuck!

Nyss hemkommen från VC (vårdcentralen för er puckon). Fick inte med mig något pencilin hem då det konstaterades att jag drabbats av influensa. Jaha, so what kanske ni tänker nu. Jag är dock fly förbannad, fallet är nämligen så att jag tog influensavaccin i höstas. Är det inte meningen att jag ska slippa sådant skit då? Varför plågar jag annars mig igenom att ta den med min sprutskräck?

Detta måste undersökas närmare.

ånger.

Gud vad jag ångrar mig. Tack ska du ha!

i dag är det sjukt

Om jag var krasslig igår så är jag riktigt sjuk i dag. Halsen är överjävlig, febern bråkar, jag svettas och fryser om vartannat. Bäddad ner mig i soffan framför tv:n med mitt duntäcke, massor av kuddar, datorn och massa dryck. Här tänker jag spendera hela dagen med undantag för några nödvändiga kisspauser. Tycka synd om mig själv tänker jag också göra då jag misstänker att ingen annan gör det.

Åter igen, inget blir som man tänkt sig.

h is krasslig

Usch, idag vaknade jag och kände mig ruggigt krasslig, huvudet värkte och halsen gjorde ont. Tack och lov hade jag inget på schemat i dag så det fick bli en dag i soffan. Jobbigt var det också då jag var helt ensam och ingen som kunde passa upp på mig, ge mig thé, köpa tidningar och pyssla om mig. Stackars lilla H.

Massa dåliga såpor har avverkats och när jag tröttna på det hitta jag en ny syssla, album! Jag tittar alldeles för sällan i dem och oj vilka minnen som väcks till liv när man tittar på dem. Blev skratt blandad med tårar när jag tittade igenom dem. Nu vilar bara en känsla av vemod över mig då jag aldrig kan få tillbaka de som varit.

Håll hårt i de människor som rört vid ditt hjärta.

Am I girlygirl after all?

I don't know, maybe I just read too much into it. Facts do remain , I'm confused.

Can it be I'm fighting against nature?

oskriven regel

Ursäkta om jag har varit otydliga med reglerna (även de oskrivna) här på bloggen. Ska vara tydligare i fortsättningen. En oskriven regel är givetvis att man då och då (alltså inte jämt) skriver en kommentar för att visa att man varit här. Det fattar väl alla, gör man inte det är man ohyfsad och har inte alla hästarna i hagen.  

Följer ni inte denna enkla regel så bör ni inte känna er välkomna hit mer!

My way or the way!

nålar.

I dag har jag varit på akupunktur, ni vet sådant när de sticker massa nålar i en. Jag fick nålar både här och där och det roliga var att nästan alla trilla bort då jag var för spänd i musklerna. Well, well inte mycket att göra åt kanske? Fast gillade idéen min sjukgymnast gav mig, massage. Nu måste jag bara hitta någon som kan ge mig den, helst gratis. Vart ska jag leta?

Underbara morgon!

I dag när jag vaknade kändes allt mycket bättre, kanske är det inte omöjligt?!

min mor och jag.

Jag har som mina vänner väl känner till en väldigt taight relation med min älskade mams. Hon är min absolut bästa vän och det är få tabuämnen oss emellan. De få som dock finns vill jag väldigt gärna ska fortsätta vara det även om min mamma iag gjorde ett försök att avveckla ett av dem. Jag sparka bakut direkt och satte på munkavel helt och hållet.

Regler är till för att följas!

sökes

Efter att fått höra att jag börjar bli rynkig och ful så letar jag nu efter en duktig och erfaren plastkirurg. Huvudsakligen tänker jag mig botoxbehandlingar men kan absolut tänka mig att lägga mig under kniven. Jag gör det som krävs.

Svar snarast då jag med stormsteg går mot att likna häxorna i stardust


Dripp, dropp, dripp, dropp

Så har ännu en helg passerat i mitt och min vapendragares liv. En mycket intensiv, dynamisk, spännande, händelserik men kanske framförallt minnesvär helg. För att sammanfatta det hela kan man nog säga, det blir aldrig som man tänkte sig.

Eftersom 
Helojna gjort väldigt tydligt för mig att jag saknar sångröst så tänkte jag istället ge mig på en karriär som låtskrivare. Kanske en låt till melodifestivalen 2oo9. Framföra mina låtar har jag givetvis tänkt att H1 ska göra. En kalaspingla med en änglaröst och ljudeffekter utöver denna värld. Har precis börjat på en låt men har dessvärre inte kommit så långt, aja här är det lilla jag kommit upp med

"Dripp, dropp, dripp, dropp, det är så det känns och en kille kan aldrig förstå"


H1:s och mitt planerade helgäventyr höll på att gå i stöpet redan vid Brahehus då min älskade pärla var redo att kasta in handduken. Panik utbröt vilket resulterade i en förbannad Hanna och en fnittrande Helena med actionidéer om att bilen skulle flyga i luften. 

Till slut hamna vi i jkpg där Helenas halej väntade, men jag då? Ja, jag fick snällt sätta mig på en buss (jag hatar bussar) vidare.  Jag kom dock också fram till sist och kunde äntligen hälsa på T

Trots att inget riktigt gick som varken Helojna eller jag tänk oss tror jag at hon håller med mig när jag säger att det vart en riktigt lyckad helg. 


"Nyknullad och bakfull är väl ungefär samma sak"
citat av Helena Johansson 080217


  


nu är det nära

Otäckt nära. Humlorna har förvandlats till mördarbin. Aja, bara till att bita ihop och gilla läget I guess. Blir nog lite mys hos Ängeln ikväll för att lugna nerverna. Ingen alkohol (trots att lite rödtjut skulle behövas som nervlugnande i medicinskt syfte) dock, då jag ska ut och vädra pärlan i morgon.

Tur att jag har Ängeln.

I'm alone

Update: I hate this fucking day!


tomrum

I bland så liksom saknas det någon. Någon som jag kan gömma mig hos och gråta i fred. Var är du, någon?

*lol

Deet finns två tillfällen då jag garvar fast inget speciellt roligt har sagt eller gjorts. Det är när jag är övertrött, vilket skedde inatt (skratta åt allt och inget). Det andra är när jag är nervös, sjukligt nervös. Så nu blir det väl till att gå och fnittraför sig själv några dagar.

Psyk nästa kanske?

jag glömde.

Jag är ingen pålitlig människa. Jag bör inte ges förtroende uppdrag då chansen både finns och är ganska stor att jag glömmer bort vad jag ska göra. Mm, jag glömde bort att agera jury. Nu är listan fastställd utan min viktiga och vem vet kanske avgörande röst.

humla i magen.

Oh, vad det pirrar i magen. Det är dock inget mysigt fjärilspirr utan mer som en eller föresten minst två humlor som surrar bosatts sig därinne. Jaha, hoppas de trivs för de kommer nog vara där ett bra tag.

Just mig likt.

Min plikt.

Nehe, det kanske är dags att ta tag i saker och ting och då framför utföra min oerhört viktiga plikt. Ja, gott folk så här är det; Jag, Hanna M. Axén har blivit utvald att vara med i svensktoppsjuryn och stort ansvar vilar nu på mina små axlar. Ni kan försöka med mutoor, fjäsk och mycket annat men jag måste beklaga det kommer inte att hjälpa. Det är min röst som ska bli hörd, och bara min! Mohahaha!

en dröm om cola

shit vad skum den här sabla bakfyllan är. Var ju en minst sagt intressant kväll igår som har resulterat i skoskav, brännsår och en doft av tallbarr.

Nehe, nu ska jag återgå till mina dröm om en iskall avslagen cola.

rosa drinkar, glittriga kläder och skrikig make up

Ja, du gissa rätt. Det vankas schlager! Detta måste givetvis firas i glada vänners lag och med mycket alkhol (givetvis för att härda och lugna nerverna). Vi ska spendera kvällen hos Titti och dricka färgglada drickar, fnittra och sitta och dissa alla deltagare. En traditionsenlig schlagerkväll helt enkelt.

holy shit!

Uppenbart har det nu blivit för mig att det var alldeles för längesen jag satt i skolbänken. Inget som har med skola att göra känns riktigt naturligt längre. Förr kunde man lätt skriva ihop ett par A4 med bara goja för att fylla ut ett arbete. Nu flödar dock inte orden riktigt lika lätt.

Bifoga ett arbetsprov, står det på ansökan. Hur jävla lätt är det då? Kunde ni inte ha gett mig ett ämne åtminstone?
Nene, sätt mig i skiten direkt och avskräck mig från början.

Norr eller söder?


everything seems to go round and round

I dag känns det verkligen som jorden jobbar på högvarv, och har lämnat mig utanför. Känns som allt snurraroch jag står still. Tiden springer iväg fast jag inte gör ett jota. Kanske kommer denna dagen gå ruggigt snabbt förbi, hoppas går ju.

I morgon kanske det blir en tripp till Norpan (ni som inte är östgötar; Norrköping). Jättelängesen jag var där och det är ju faktiskt en ganska trevlig stad. Tips om ngn schysst butik? Jag är i behov av det mesta i klädväg.

-OBS! Jag är inte nere i tratten.

Onsdag!

Fatta grejen det är redan onsdag! Den här dagen är relativt uppbokad för att vara mig så den kommer förhoppningsvis baraspringa iväg och det enda minnet jag kommer ha av den i morgon är den grymma träningsvärken. Gousch, att man fortfarande vid 22-års ålder kan upptäcka muskler man inte visste man hade.

Fördelen med att dagarna går så snabbt är ju givetvis att det snart är helg. På lördag fyller Jajja år, blir lite kalas med schläkten och troligtvis massa äcklig gräddtårta (läs; spytårta).

Mår jag bra på lördag lutar de även åt fortsatt firande på kvällen. På storgatan blir det troligtvis schlagerkväll, med drinkar, fnitter, smink och skvaller. Alldeles för länge sen! Vi ska givetvis utbringa minst en skål till min älskade Tittis ära.

Aja,tre dagar att ta sig igenom innan vi är där.

Snabbt fånget, lätt förgånget.

fula ord.

Svordomar och fula ord klangar inte alltför fint hos de flesta. Ord som man inte bör använda sig av  men som så gott  som alla brukar. Ord som som förstärker glädje, besvikelse, ilska, smärta m.m.

Personlig hyser jag en smärre förkärlek till svordomar. Desto längre ramsor du drar desto mer imponerad blir jag och är inte sen att apa efter.

Nu är det dock lite torka på den fronten och "rövare och banditer, pissolga och röv" känns lite smått uttjatat. Efterlyser därför nu nya spännande, fräcka vulgära och framför allt användabara svordomar!

Ja, jag tror jag utlyser en liten tävling. Den som bistår mig med den bästa svordomen/ramsan vinner!

Eyy, avbryt semestern!

Har haft lite bloggsemester då jag tyckt att det inte funnits så mycket att skriva om. Livet pågår för fullt med mig i det men något spännande/intressant/roligt verkar dock ej ske.

Förra helgen var vi i alla fall hos Anna på inflyttningsfest. Intressant och alls som väntat men helt klart godkänt. Ett litet plus var ju att jag fick sova i säng för omväxlings skull.

I tisdags drog H1, regnbågspojkarna och jag på kryssning. Intressant event där mycke skedde. Kanske alltför mycket. Ojoj, spår både här och där. Jag utövade den nyinlärda dissen och putsa skorna med hårvax. Minst sagt intressant!

Och nu har jag haft en lugn helg och detta till trots dra jag med en grym bakfylla.

I morgon är det en ny dag, i en ny vecka, i ett gammalt liv.

k0nstigt

Jag upphör aldrig att förvånas...