Lammkött, vilda ynglingar och lyckad bal

har då de tre juldagarna passerat och jag lever fortfarande även om det är lite sämre med min lever. Min favoritdag på hela året, nämligen julafton var som vanligt fantastisk. God mat fin klappar och trevligt sällskap gjorde dagen fin. Sedan var det bara att ta sitt pick och och sticka till D-street där vi skulle ha lite förfest följt av utgång.

Blev hämtat av Helenas snälla syster som släppte av oss hos mig. Jag var inte riktigt i körbart skick efter några hallands fläder. Helena, Sara, Anna, Cristin och Peter satt o småsöp lite, tittade på bilder och var allmänt högljuda. Senare på kvällen tyckte H o jag att det var dags för stan så vi pälsa på oss och begav oss mot Hugo. Lite surt redan när vi kom in då våra grejer inte fick plats i graderoben, ILLA! Änglarna rädda mig dock från värmeslag med stor vinterjackan på inne hela kvällen då de sprang hem till mig och lämnde grejerna där. Har nog aldrig haft så kul på Hugo så julafton och oj vad kvällen gick. Fann mig ju något litet sött där med. Litet i bemärkningen  lammkött, stor i kroppslängd och allt annat låter vi vara osagt. När det var stängningsdags begav sig vi mot min lya för lite efterfest. Micke, Helena, Per, Sara jag och det lilla söta. Sara var dock väldigt full och på jakt efter ett speciellt telefonnummer så de fyra lämna oss ganska snart och kvar blev vi...

Sov länge annandagen. Sover mycke bättre när man är full och i sällskap. Men vid elva tiden var det dags att ta tag i dagen och röja i lägenheten efter förfestens spår. Tog mig en välbeövlig dusch och sedan var det dags för mat hos farmor. Trevligt och alltid lika uppskattat att inte behöva äta julmat igen.

Lämnade bjudningen vid fyra för att sticka hem o fräscha lite innför vårat lite knytis hos Helena. Mummy var som vanligt snäll och ställde upp med både skjuts och mat. Väl på nickelgatan vart det riktigt trevligt och träffa min nagellacksvän Li igen. Jag, Anna och Ida bestämde oss för att checka läget på harrys där ålder för kvällen var arton. STOR miss kan jag bara säga. Fy fan för vilda ynglingar som bara vill bråka. Vi gick hem tidigt!

Annandagen, bara ordet väcker förväntan! Först var jag tvungen att springa på stan med bror och leta finkläder till kvällen. Puh, det verkligen jobbigt. Bror omständig satte verkligen mitt tålamod på prov. Var tvungen att åka hem till mummy sedan för att chilla stund och lugna nerverna. Mia och jag tog oss sväng till spöstaden för att se om vi kunde hitta något fint men allt var dött. Så hem till mummy igen och äta lite och sedan vidare hem till mig för att fixa för kvällen. Klockan gick o folket droppade in och spriten flödade liksom intressanta avslöjande från "jag-har-aldrig-leden". Jaså mittcirkeln på LSW där ser man. Vi dtio-tiden tyckte vi precis att harrys ropa vårt namn så bestämde oss för att gå dit. Fan, kö redan då... Men vi vara hur rutinerade vi är o gled deskret in i början av kön. Gött. Köttfullt på harrys men fy fan vad kul. När det var dags för hemgång var det också dags för farväl, Sara drar till fjällen idag.

Allt som allt har dagarna tre vart mer är lyckade! Tack tjejer.

Helena, Anna på söndag gäller det!

En dagens på självaste julafton!

dagens namn: hanna margareta "julfanatikern" axén
dagens kläder: svarta byxor och svartvit tunnika
dagens hår: långt mörkt och platt
dagens frukost: stort pepparkakshjärta och kaffe
dagens julstrumpa: triss och godis
dagens låt: fairytale of New York
dagens vackraste: axéns julgran
dagens sämsta: smält pepparkakshus
dagens godaste: mammas mat
dagens dryck: snaps
dagens saknad: mormor
dagens förväntning: en liten dejt
dagens överraskning: daniel
dagens fest: d-street julaftonskvällen
dagens namn: eva
dagens tråkigaste: avsaknaden av snö
dagens kaka: pepparkaka
dagens pjux: heta cowboyboots
dagens nära: familjen
dagens kära: vännerna


Varning för RAS!

Shit, det var längesen man blogga. Mycke har ju hänt men orkar ju knappt skriva om allt. Men, men nu är man inne i allt julstök och precis avslutat min fjärde sort julgodis. YES!

Juletid, tacksamhetens tid! Tack kära far. Vart lite chockad imorse med gud vad snällt. Har jag inte världens bästa pappa så säg!

Pallra mig ut mot min sista arbetsdag vid 05.45 imorse. Gud vad pigg jag kände mig, lite uppåt var jag dock då visste att bara favvosarna var på jobbet idag, jag sluta tidigt och jag fick ha kjol och stövlar.  Ute i Fågelsta gick tiden fort och rätt som det var fick jag gå hem. Vart många julkramar och vart nästan lite sentimental. Kommer ju sakna dem, speciellt Sara.

Efter jobbet styrde jag kosan mot Götgatan där jag plocka upp mor min för att dra vidare till det julbord som hon skulle bjuda på. Ojoj, vad vi åt och vilka goda efterrätter. Men, frågan är om vi inte vart lite matförgiftade. Nämner inte vart vi åt för säkerhets skull.

Hem till söderns höjder igen för att ge sig på gran. Haha, Fam. Axéns gran i år är ett kapitel för sig själv. Lilla H ville då ha en "tvgran" och så vart det. Nu är det så att jag tror tyvärr inte att "tvgranen" vill ha fam. Axén och den har vält mer än en gång. En gång var det otäckt nära mummys huvud och vad gjorde jag då? Fick en skratt attack och blev låst och kunde varken varna henne eller fånga granen. Alltså låter lite elakt men skulle nu sett så skulle ni förstått.

Nu börjar kvällen närma sig och planer finns att dra hem till D-street och julpynta. Finns lite att göra där om vi säger så...

Snart blir det fest i dagarna tre och kanske till och med ikväll eller mys med någon...hihi, vi får se. Magisk jul!


Spontanfest blir alltid bäst!

Hade tänkt att ha en riktigt lugn helg efter min idiot-shopping-fredag med mummy. Jag menar gusch, jag slut jag var efter den. Fötterna värkte, tanken var tom och plånboken rensad. Kul var det dock, tack mummy!

lördag ägnades åt lite långsam shopping. Tanken var att kvällen skulle bli en mysig filmkväll med Emma. Bara sitta i myskläder och slappa med en påse godis. Det var tanken.... Nu vet ju det flesta att det sällan blir som man tänkt sig.

Fick en förfrågan av en hemvändande Marcus om det fanns någon tanke på utgång och det fanns det ju inte. Iaf inte till han förde det på tal. Efter lite funderande bestämde sig Emma och jag att det var en ganska bra idé Marcus hade. Vi skulle ut!

Det var en liten förfest hos Lilla H, med tomteskum, rostad bröd och alkholhaltiga drycker. Sedan begav sig det lilla sällskapet på sju personer till Harrys med Eva Torstensson i spetsen.

Harrys röjde Emma, Macke och lilla H hårt. Emma blev som vanligt en magnet för ett visst sorts folk...haha, stackare jag gjorde mitt bästa för att skydda dig.

Jag hade väldigt trevligt igår... Fick mysa lite med en viss Mr. J som man haft lite koll på en tid...Inte alls dumt måste jag. Det som sker, sker