stockdans på västgöttaslätten!

I går strax innan lunch hoppade jag, Helena och vår chaufför för dagen Gusten i den fina saaben och styrde kosan mot Skövde där festligheter väntade. Då jag inte sovit särskilt bra natten innan och stigit upp redan vid fem och druckit alldeles för mycket kaffe var jag rejält uppskruvad där jag satt i baksätet med Helena och smådrack lite, nivån på min humor skrapade i botten kan man lugnt säga.

Helojna och jag ville skapa en tradition och tvingade därför chauffören att stanna vid vår mack i Karlsborg där vi införskaffade oss kaffe som vi spetsade [så klart!], tömde blåsan och njöt v den fina trudilutten som dörren på macken bjöd på. När vi kände oss nöjda och belåtna packade vi in oss i bilen igen och fortsatte vår väg mot Skövde efter en liten rundtur i Karlsborg.

När vi väl började närma oss vår slutdestinaton var Helenas blåsa sprickfärdig så det var raka vägen upp till Gustensslägga, där han äntligen fick släppa rollen som chaufför och bli "en av oss".

Efter lite döhängande, duschande och mer magiskt kaffe var det dags att sätta igång med krubbet och vår mustaschbeklädde vän Hinken dör upp och gjorde oss sällskap. Magarna fylldes, struparna fuktades ännu mer och planerna för kvällen spikades.

Efter en del smink, hårspray och parfym drog vi på oss pumpsen och drog ner till Hinken där väldoftande förfest vankades! Riktigt galet vart det då vi drack något vedervärdigt mycket sprit och sysselsatte oss med diverse dumheter. För vissa vart dock förfesten aningens för hård och "denne" fick lov att ta en vilopaus innan vi med taxi begav oss ut i snöstormen med siktet på Bogrens där det var röd torsdag för hela slanten.


Jag vet inte riktigt vad som skedde med mig på vägen till Bogrens men väl inne där hade jag förvandlats till tidernas satkärring. Jag blängde på för mig helt okända människor, hota nog ett dussin och stämpla några få lyckliga med mina rejäla klackar. Faktiskt var det lite av en lättnad när min älskade bestämde sig för at kasta in handduken och vi fick ge oss ut och så småningom börja färden hemåt.

"Ja, det hade ju helt klart varit trevligt att få komma in men vi får väl sova i trapphuset då... Hoppas du sover gott iaf!!! " Den texten fick Gusten i ett sms av satkärringen (moi) när vi kommer hem och upptäcker att han låst oss ute och har mobilen på ljudlöst. Börjde så smått ge upp hoppet och satt och filosoferade på hur jag bekvämast skulle kunna vila ögonen i trapphuset när en aningens överförfriskad Gust kommer och öppnar dörren! Prisa Gud vi behövde inte frysa ihjäl i ett trapphus!

Hann knappt krypa ner i sovsäcken fören jag blev uppdragen och ivägtvingad på efterfest hos Hinken. "Vart fan är den där jävla Helena då?" var nog något av det första jag fick ur mig när jag blev upptvingad ur min varma sovsäck för att ge mig ut de ca 20 metrarna till Hinken där humöret och feststämningen var på topp.

Efter att ha fått lite varma kläder såsom vantar, raggsockar och tjockiströja av Hinken, började jag åter igen sörpla sprit och rätt som det var så tokdansade vi för kung och fosterland. Gick dock in i väggen några gånger då jag platt föll till golvet för att hämta lite nya krafter. Ena gången jag ramla ihop hamnade jag dock under "Hugh Hefners" badrock och vilrådig över vart jag skulle titta så valde jag att sluta ögonen helt.

Innan det var dags att på nytt försöka vila ögonen lyckades Helena kläcka kommentaren "Hanna, nu trycker jag ihop dina tuttar, hahaha" Att vi alla låg i en hög i en fotölj just då  gjorde att det hela fick lite halmstadkänsla och kvällen var total!

Fredagen har gått i söndagens tecken och jag är bara så B E L Å T E N !


Tack H1 som förgyller min mobil med sjuka sms!



 


till skövde vi far...

I morgon efter lite gemensam frukost här i Brinken ska Yrvädret, Gusten och moi packa oss in i en bil och styra kosan mot Skövde. Vad som ska göraas där behöver knappast några finare omskrivningar, vi ska grisfesta. Detta kommer ske en torsdag vilket känns lite småskumt dock får jag ju då helgen alkholfri och kan njuta av lugnet då.


världens bästa

Hade som sagt en fantastisk helg med världens bästa H1!


  

Hon vet hur man man festar, yrvädret!

bad day.

I dag är det då verkligen inte min dag. Kroppen bråkar, saker försvinner och allt som kan gå fel tycks göra det. funderar faktiskt på att redan nu krypa ner under täckt och hoppas på en bättre morgondag.  Är nog så det får ta och bli faktiskt!

- saknar det som mest, det jag inte kan få

no time long see

Denna helgen stod verkligen upp för gröna skogar och guld ;)

Mitt yrväder är tillbaka och igår hade vi en riktig hysskväll á la H1 och H2.




martini | svarta skärmar | skamliga förslag | sprit | vattenpipa | godissnus | vin | brännskada | slamplila | bhblottning| skumparaggning | taffsande kräk | lavettutdelning | lappland | norrland | drinkspill | mattina| gratistaxi | blåljus | nattamat | nattligt besök? | soffslaggning | bufféletande | linkan | restätande | asiatspaning | att skita i att gå på toa | glass | velande | världens bästa yrväder!

- Hade ni lika fantastisk helg som jag?

en glad jävel

Vaknade av att telefonen ringde i morse och givetvis hann jag inte svara, redan där kände jag att detta inte skulle vara min dag. Sakerna som snurrar i mtt huvud gör inte heller precis att jag blir på bra humör. Fuckalack, jag hatar att jag sätter mig i sådana här jävla situationer alltför ofta!

Delar av dagen ska dock spenderas med söta Helena och den tiden har jag faktiskt lovat att jag ska vara en glad jävel! Tack och lov att lördagen närmar sig så jag kan få göra lite välbehövliga tabbar!

Over and out!

jag är knäpp

Något som de flesta av min nära och kära redan vet om och framförallt fått erfara är det faktum att jag är knäpp. Igår var jag så glad över att få komma hem men, idag när jag när jag vaknade kändes det inte riktigt lika kul att vara hemma. Vilken slutsats kan man då dra av detta? Jo, jag är en knäpp, obeslutsam trulsa-lotta (eller knövel som andra skulle sagt).

Nu måste jag sysselsätta mig och tro mig vänner, det kan vara nog så svårt. Jag är inte lättroad. Jag menar en taskig såpa på tv, en blaskig kopp på ett halvsunkigt fik håller knappast den standard jag kräver. Så vad jag ber er om är, storslagna idéer på hur jag ska fördriva mina pissiga dagar i m-tala!


By the way, how can I possibly miss something that I never had and I'm not even sure that I wanted?


home sweet home.

Då var jag åter igen i en tätort på en slätt och det känns ganska så fint att komma hem igen. Har haft det fint i norr men allt går inte att planera och allt blir inte som trott.

Nu blir det till att njuta av hemmets lugna vrå några veckor innan jag förhoppningsvis dra till vårt grannland i väst och hälsar min Sara. Oslo är staden som uppenbarligen alltid håller klass och jag räknar med höstens tredje lilla semester ska bli underbar!


- Mina hemligheter gnager från insidan och
stundtals är det svårt att hålla skenet uppe.


konsten att lyssna på sina instinkter

no more, no way, hell no

but why?

livet ler!

Jag vet inte riktigt vad det är  [och snart borde jag faktiskt räkna med en riktig käftsmäll]  men, livet ler fatiskt för en gångs skull åt mig. De mesta tycks gå min väg och istället för att oroa mig för vad som komma skall försöker jag leva och njuta av nuet.


den som står med en fot i det förflutna och den
andra i framtiden glömmer lätt bort att leva i nuet.

dagarna de går och går...

Och så har måndagen åter igen passerat och därmed också helgen. Den kunde faktiskt inte varit mycket bättre om man bortser från Pärlans trosutbrott men i övrigt njöt jag av den fina helgen som spenderades med Emma och Therese med en shoppingtur på lördagen och med partypinglorna Helena, Crillan och Anna på kvällen.

Nu känns det som det snart är helg igen men den kommer åter igen spenderas långt bort från Motala.






- Håller jag på att överge Motala helt månne?

släktträd

Jag är ett barn av veligheten i rakt nedstigande led.

- Kan någon fatta mina beslut för jag varken kan eller vill själv.

bang!

I dag kom realisten och slog mig i huvudet!

Hur hade jag tänkt mig detta?
Allt känns bara galet och ganska dömt.

vad att göra

- I bland kan jag inte annat än skratta åt min trasiga kropp...

jag är så lycklig...

- jag är så lycklig, jag är så lycklig, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag!


jag är så  L Y C K L I G !


kärt barn...

Nja, det vet jag väl knappast  om jag är.
Mams verkar vilja få ut mig ur huset illa kvickt, alla sätt verkar vara goda nog.

Hur ska jag klara mig i den stora världen utan min mams?

norrlandsabstinens

Då var jag åter hemma på slätten efter några fantastiska dagar med underbara människor i uppe i norr. Resan både upp och ner gick finfint och bättre värdinna än lilla Bus får man leta efter.

Jag dök upp sent på torsdagseftermiddagen. Var ganska så trött efter att ha rest större delen av dagen men det hindrade inte Carro och mig från att baka bullar. På kvällen komma söta Susanna in och provsmaka dem och tog en paus från tentaplugget.

Fredagen ägnades åt shopping och lite guidning i Umeå. Bus hitta prima stövlar och jag blev bortlurad på bodyshop. Lunchen avnjöts på Rost med Susanna och Anna. God mat och intensivt och roligt sällskap. Efter att ha irrat runt ett tag till åkte vi hemåt för att börja piffa för kvällen. Den skulle nämligen spenderas med massa underbart folk på en grekisk restaurang. Maten kanske inte var den bästa men sällskapet kunde jag absolut inte klaga på. Efter lite simpel dessert hoppa vi på bussen och begav oss för att svänga våra lurviga en sväng på Origo. Runt spöktimmen kastade vi in handduken och valde att gå hem och vila så orkade med dagen D.

Dagen efter sov vi ganska länge och gick och drog i godan ro innan vi begav ner på stan och mötte upp Susanna för lite ren på Sandys. Över all förväntan måste erkännas då skepsis var stor. Blev en kortis på stadens gator den dagen då vi hade mycket att hinna fixa hemma innan kvällen.

Åter på tvistevägen igen ägnades det åt förberedelser för kvällen. Vi laga mat, fixa hår, drack drinkar, sminka, måla naglar och prova kläder innan det var dags att dra till förfesten. Ofta kan jag vara lite blyg när jag träffar nytt folk men här var det inget problem då alla var så extremt trevliga. Sådan underbar mentalitet det råder i norr!

Innan vi hunnit fram till Corona där vi skulle slå klackarn i tackt hann jag både spilla vin på folk, proppa in bra många prilllor, finna mig en toavän i Elin och trilla på cykeln.

Kvällen vart lyckad och nu när jag är hemma igen kan jag inte annat än att känna en ganska stor norrlandsabstinens.

Tack Bus!

- Norrland har nog inte sett det sista av Hanna Axén.

Nu far jag!

Uppe i ottan idag. Givetvis kunde jag inte sova och då passade jag på att göra massa viktiga sysslor innan resan, sortera papper, måla naglarna, titta på AA och läste bloggar. Mm, viktiga grejer var det.

Aja, nu har dock klockan sprungit iväg och snart ska bror skjutsa in mig till lkpg där jag hoppar på tåget till Arlanda. Holy macaroni vad kul det ska bli att komma upp och hälsa på Bus. Nu skaj ag bara häva i mig några koppar kaffe och packa ner Carros all korv innan det är dags att fara!

Trevlig helg, för det kommer jag ha!

psykbryt #3333

Ibland blir jag bara så förbannat trött på mig själv och idag är en sådan gång. I morgon ska jag alltså bege norrut för att hälsa på Carro. Jag åker tåg från linkan till arlanda och därifrån flyger till Umeå. Mm, inte så mycket att bråka om kan tänkas men där har ni fel, fel, FEL!

Först och främst så har vi mitt stora dilemma här i livet, packning! Jag kan det helt enkelt inte,gen allt som ofast har jag med mig alldeles för mycket eller alldeles fel. Jag skriver packningslista, packar, packar upp, byter väska, packar ner igen och sådär håller jag på. Extremt påfrestande kan jag lova!

Sen har vi det faktum att jag ska flyga upp, själv! Jag är absolut inget stort fan av flygning, höder och dånande motorer what so ever! Sen ska jag dock behöva göra det sälv känns helt åt helvete och jag oroar mig för att jag ska få ett sammanbrott innan vi lyfter.

Allt detta är lite påfrestande för mina nerver så jag dessutom börjat sov illa! Vad att säga annat än, psykbryt på hög nivå och snälla någon ge mig ett glas rödtjut i medicinskt syfte!

- Hanna [en vimsig resenär med nerverna utanpå]